Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » A hitelintézeteknek kifejezett...

A hitelintézeteknek kifejezett érdeke a katasztrofális árfolyam, mert így tudják a legmaximálisabban megsarcolni a szerencsétlen hiteleseket! Gratulálok a legális uzsorához! Meddig csinálhatják ezt a tisztelt pénzintézetek?

Figyelt kérdés
2011. jún. 29. 15:26
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Mégegyszer mondom,a munkámhoz szükséges gk.ról van szó.2008 09.hóban vásároltam .A számok nagyságrendileg.2,5 mó önerő,5,3 mó hitel 120 hónapra.Fizettem rendesen a havi 87 ezer ft-ot 30 hónapon keresztül(2,61 mó ft ebből tőke 850 e ft)),amíg el nem lopták.Volt persze casco.A bank végelszámolásában a követelése 8,74 mó ft,a biztosító kifizetett 3,2 mó-t.Tőlem követel 5,54 mó-t.Mivel nincs ennyi pénzem,csak részletre menne,de így 7,5 mó-t kell visszafizetnem.Én csak azt tudom,hogy - most mindegy milyen elosztásban -7,5+2,6=10,1 mó tőlem,3,2 a biztosítótól az összesen 13,3 mó
2011. jún. 29. 16:56
 12/17 A kérdező kommentje:

konkluzió...vettem egy gépkocsit,használtam két és fél évig.A kocsira kifizettem eddig összesen több,mint 5 milliót,fizethetek még 7,5 milliót,kocsim nincs,és a bank kapott a kocsiért 3,2 milliót.

Szerintem ez nagyon durva!

2011. jún. 29. 17:00
 13/17 anonim ***** válasza:
ez nem két és félszeres. te a kiindulásnál nem számolsz kamatot a vissza fizetendőnél pedig beleszámolod.
2011. jún. 29. 17:03
 14/17 anonim ***** válasza:

"konkluzió": A hitel mindenképp drága. Ha forint hitelt veszel fel, magas a kamat. Ha devizásat, akkor lényegesen alacsonyabb a kamat, de ott van az árfolyam kockázat.

Amikor a kocsit ellopták, a kocsira kötött hitelszerződés lejárt, a fennálló tartozást (a hitelszerződés értelmében) egy összegben ki kell fizetni.

Ez az egyik dolog. A másik az, hogy mivel te ezt nem tudtad teljesíteni, újabb hitelszerződést kell kötnöd. Ezt már nem a kocsi törlesztésére, hanem arra a pénzre, amit azért veszel fel, mert ki kell fizetned a fennálló tartozásod. Ez az újabb hitel szintén lehet forint, vagy deviza alapú. Itt megint döntened kell, hogy melyiket választod: az árfolyam kockázat nélküli magasabb kamatot, vagy az árfolyam kockázatos alacsonyabbat.

Most felveszel 5,4 millió kölcsönt. Mennyi idő alatt kell visszafizetned? Az uzsora az lenne, ha a 7,5 milliós összeget 1-2 hónapon belül kellene megfizetned.

Az árfolyam változásnak meg semmi köze sincs az uzsorához.

Az uzsora a kamat %-ra vonatkozik.

A te tartozásodra (ha devizában vetted fel a hitelt) úgy számolják a fizetendő összegeket, hogy van egy hitel törlesztési ütemezés, ami megmondja, hogy melyik hónapban hány svájci frankot kell fizetned hitel törlesztésre és kamatra. Ezt az összeget számolják át forintra. Ha romlik a forint, akkor a devizahitelesek buknak, ha most vennél fel hitelt a magas CHF árfolyamon, és a törlesztés ideje alatt erősödne a forint (csökkenne a CHF árfolyama), akkor te nyernél az árfolyam változással.

Szar helyzetben vagy, de attól még ez nem uzsora, és nem is kényszerített a bank, hogy kockázatot vállalj a hitel felvétellel.

2011. jún. 30. 08:44
 15/17 anonim ***** válasza:

Ha csak 2,5 milliód volt, miért vágytál nyolcmilliós autóra? A 2,5 milliós is elvisz A-ból B-be! A nagyravágyás tipikus példája! Pöffeszkedni a több milliós autóban, közben meg szidni a bankokat!

Ó te szegény, megszakad a szívem!

2011. jún. 30. 18:28
 16/17 A kérdező kommentje:

"komment" köszönöm,értem a lényeget, de sokkolt az összeg.Az àrfolyam kockázatot tartom soknak, de màr feldolgoztam.Köszönöm az udvarias, tisztességes választ!:)

Az utolsó vàlaszra...bár bunkó vagy...ki tudtam volna fizetni a kocsit kp-ra is,de így döntöttem!

2011. júl. 1. 08:41
 17/17 anonim válasza:
Igen,mi is 1 millio ft .kölcsönt vettünk fel svájci frankban,már 2 millio a tartozásunk hatezer ft-al kezdtük most 23 ezer volt Januártól 30 ezer ft,nem is tudjuk fizetni,én ápolási dijon vagyok a férjem dolgozik,havi 90 ezret keres.Igen amit csinálnak az kész rablás uzsorakamat.Virtuálisan mentek fel a kamatok,törvénytelenül.Szabadkezet kaptak a bankok,ezt nem szabad lett volna.Egy szemét mocskos banda.
2013. jún. 9. 18:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!