Hiteleket vettem fel több banktól és most képtelen vagyok fizetni. Lakcímemen nem lakom tehát semmilyen levelet nem kapok meg. Ez börtönt vonhat maga után ha nem találnak? Ha bíróságra vinnék a tartozást de nem vagyok jelen akkor mi történik?
A tértivevényes levelet nem veszed át kétszer, a második kísérlet hivatalosan kézbesítettnek minősül.
Ez a bujkálás nem old meg semmit.
Nem kell ahhoz jelen se lenned, hogy végrehajtási eljárásban erendeljék a behajtást.
jobb lenne, ha megpróbálnál inkább a bankokkal egyezségre jutni, és valamilyen hossszú lejáratú adósságrendező, kiváltó hitelt csináltatni.
És ha a külső behajtó cég sem talál, akkor feljelentést tesz.
Szerintem is az a legjobb, ha felveszed a kapcsolatot a bankkal, hiszen az ő érdekük is hogy végig fusson egy hitel, hátha van lehetőség meghosszabítani.
Feljelentést biztos nem tesz :) Itt egyelőre még nem áll fenn csalás gyanúja, színtiszta polgárjogi eset az amit a kérdező leírt.
Persze ha azzal a szándékkal vette fel a pénzt, hogy nem fizeti és ezt bizonyítani is tudják, akkor már gond lehet belőle.
Kedves Hitelfelvevő! Hidd el ebben az országban nem TE vagy az egyedüli , akinek sok hitele van és nem tudja fizetni. Én azt tanácsolom Neked vedd fel sürgősen a kapcsolatot a hitelintézetekkel, próbálj megegyezni velük/ futamidő növelés, törlesztés átütemezése /, a bankok is szeretnék a pénzüket visszakapni.Nem rögtön jön a végrehajtó! annak sora és ideje van. Amennyiben úgy állsz a dolgokhoz, hogy legalább a fizetési szándékod látják, biztosan találnak megoldást.
Üdv, és ne add fel!
Az adósságrendező hitel pont erre való.
egy tartozássá gyúrják össze az összes hitelt, és sokkal hosszabb futamidőre , összesen kevesebb havi részlettel lehet törleszteni.
persze ingatlanfedezet szükséges hozzá
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!