Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » 20ezer FT-ot ha lekötök, az...

20ezer FT-ot ha lekötök, az havonta mennyit kamatozik?

Figyelt kérdés
13 éves lány vagyok és gyűjtöttem 20ezer forintot, szeretném lekötni, hogy majd több pénzem legyen a jövőben. Megéri ennyi pénzt? Mennyit forintot kamatozik havonta?
2010. nov. 12. 15:12
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

nem vagyok otthon benne sajnos, az arany témát pár hónapja nézegetem én is és tervezem, hogy veszek.

azt tudom mondani amit olvastam és láttam.

azt mondják és ezt visszamenőleg követni is lehet, hogy állítólag az arany értéke évente átlagosan olyan 30-35%-ot nő.

ha belegondolsz, arany mindig is értékes lesz. kivéve ha találnak hirtelen nagyon sok aranyat, bányát, esetleg becsapódik jó sok meteoirt amiben arany van de ennek kicsi a valószínűsége, főőleg a meteorité:).

ami fontos, hogy olyan mint a deviza, ha megveszed, akkor 10-15%-al olcsóbban tudod eladni. úgy mint a valutát, tehát kell egy fél év mire nő az értéke, esetleg.

amit saját tapasztalatból tudok az az, hogy megnéztem az egyik aranyat áruló lapot és megnéztem ugyanazt a lapot a google tárában ami 8 nappal előtte mentette le. Azt tapasztaltam, hogy az egyik aranytömb ára 8 nap alatt 1.5%-ot nőtt.

Biztos tud lefele és felfele is menni az ár, de évek alatt szerintem csak felfele halad. És elsősorban inkább arra a legjobb, hogy értékálló. A pénzed az inflálódik, veszít az értékéből, az arany tartani fogja magát.

én így látom, a tanácsom nem szakmai, nézz utána te is, járj utána, keresgélj, mert az árak is változatosak, igaz nem orbitálisabb összegben. szerintem megéri, én hamarosan szintén tervezek kis befektetést majd.

2010. nov. 12. 17:49
 12/12 anonim ***** válasza:

Köszi szépen! Amúgy még csak 17 éves hülyegyerek vagyok, csak a családom nem nagyon szeretné még, hogy dolgozni menjek, a suli miatt, de szeretnék már egy kis pénzt félretenni, meg önző célokra felhasználni :D

És ezen az oldalon, amit linkeltél, amikor beírja valaki, hol eladná az aranyát, akkor az a perc szerinti árfolyamon veszik meg tőle? És ez után kell valamennyi forgalmi adót fizetni? Vagy veszem, várok, eladom, megkapom a pénzt, és megint veszek, adó nélkül?

Bocs, ha fárasztalak, csak borzasztóan érdekelne a dolog.

2010. nov. 12. 17:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!