Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » A diákhitel 8,5%-os kamata...

A diákhitel 8,5%-os kamata hogy van? Ugye az csak évente kamatozik, nem pedig havonta?

Figyelt kérdés
2011. jan. 3. 23:39
 1/7 anonim ***** válasza:
Naponta. Naponta 8.5/365%-kal nő, így sajnos végül is az a 8.5% kb. a duplája. Ezt pont tegnap tudtam meg :(
2011. jan. 3. 23:47
 2/7 anonim ***** válasza:
hát igen, igazni adósságcsapda. okos gyerek felveszi fizetős sulira a diákhitelt, 6 félév alatt csinál alapból közel 1,5 millió adósságot, ami kamattal jóval 2M felett lesz. aztán győzze fizetni a kezdő béréből.
2011. jan. 3. 23:48
 3/7 anonim ***** válasza:

Ne szidjátok ennyire a Diákhitelt, jó, hogy van.

Elég szegény családból jöttem, és ha nem lett volna ez a lehetőség, soha nem tudtam volna elvégezni a Corvinust. Így el tudtam, már a pályakezdő állásom is elég jól fizetett a Deloitte-nál, de pont tavaly kerültem át a Morgan Stanley-hez sokkal jobb fizetésért. A diákhitelemet ezekből adódóan már visszafizettem, hiába vettem fel minden félévben a maximum összeget.

Pénzügyi-közgazdász végzettségem van, tudom miről beszélek.

A hitel önmagában nem rossz dolog, a baj akkor kezdődik, ha valaki olyan dologra vesz fel hitelt, ami nem termeli vissza a rászánt összeget.

Ha elmegyek hitelből Indonéziába, az pénzügyileg-közgazdaságilag nonszensz lépés.

Ha a Gábor Dénes Főiskolán (és még sorolhatnék jópár nem piacképes iskolát) végzett költségtérítéses szakra veszem fel a diákhitelt, jó eséllyel az sem jó döntés, bár ez már árnyaltabb.

Ha csak a hitellel tudok elérni olyan dolgot, amiből később több pénzem lesz, de a hitel nélkül nem lenne, akkor kifejezetten jó döntés felvenni.

Pláne úgy, hogy a diákhitel messze a piacon elérhető legjobb konstrukció a maga nemében.

2011. jan. 4. 04:44
 4/7 anonim ***** válasza:

A diákhitel tartozás kamata évente tőkésedik, tehát ha valaki pl felvesz 100.000Ft-ot az első évben és 5 éves a suli, akkor az 5. év végén a tartozása:

100.000*1,085*1,085*1,085*1,085*1,085

2011. jan. 4. 07:59
 5/7 anonim ***** válasza:

04:44 nagyon jó, amit leírtál, most már csak az a kérdés, hogy az egyetemet elkezdő fiatalok közül hányan vannak ezzel tisztában? Nem közgazdászok között persze :)

Sajnos sokan csak azt látják, hogy most kapnak pénzt, szülőkkel nem is kell beszélni róla, ez az első olyan nagyobb lépés, amit önállóan tehetnek meg. És pénzt kapnak.

Azzal, hogy mire költik vagy hogy vissza kell majd fizetni és kitermelik-e kamatokkal együtt, nem foglalkoznak.

2011. jan. 4. 10:16
 6/7 anonim ***** válasza:

10:16 Igen, ebben igazad van és véleményem szerint három tényező között oszlik meg a felelősség.

Az első és a legnagyobb a hitelfelvevőé, lévén 18. életkort betöltött emberről beszélünk, aki egyedül tartozik felelősségel a tetteiért. Előfordulhat, hogy rosszul dönt, de rossz döntést még egy bölcs 60 éves is hozhat, sose az a baj, a lényeg, hogy tanuljon belőle az ember.

A második a családé és a szülőké, hogy felelősségteljes gondolkodásra neveljék a gyereküket, és biztosítsák a megfelelő családi légkört, ahol őszintén beszámolnak egymásnak a felek.

A harmadik pedig a kormányzaté/Diákhitel Központ Zrt.-é, hogy megfelelő felvilágosítást adjon a hitelfevétel előnyeiről és hátrányairól egyaránt.

2011. jan. 10. 06:06
 7/7 anonim ***** válasza:
Előző vagyok: az persze egy másik kérdés, hogy a devizahitelesek országában, elég gyenge pénzügyi kultúrával rendelkező felnőttektől (tisztelet a kivételnek) hogyan lehet elvárni, hogy megfelelő felelősségtudatot és pénzügyi kultúrát mutassanak és tanítsanak a gyerekeiknek..
2011. jan. 10. 06:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!