Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Hogy működik az állampapír?

Hogy működik az állampapír?

Figyelt kérdés
Van pár millió forint megtakarításom, szeretnék állampapírt venni viszont nem vagyok tisztában vele mert sosem volt még. Azt tudom hogy 3 havonta van a kamat kifizetése. Tehát tegyük fel veszek fix állampapírt 4 millió forintért. Akkor ha én a kamatot újra be szeretném fektetni minden 3. Hónapban új állampapírt kell vennem? Tehát egy év múlva lesz 4db másik állampapírom nagyon kis címletekben? Vagy nem lehet hozzáadni a 4 milliós állampapírhoz folyton a kis kamatokat? Elnézést a tudatlanságért de ezt a részét nem értem. És ez riasztott eddig is vissza az egésztől, hogy hátom havonta b.szakodhatok vele utána…
tegnapelőtt 15:41
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
58%

"Azt tudom hogy 3 havonta van a kamat kifizetése."

Van olyan papír, ami 3 havonta fizet kamatot, van ami évente, van ami automatikusan lejáratig vissszaforgatja.

"Akkor ha én a kamatot újra be szeretném fektetni minden 3. Hónapban új állampapírt kell vennem? "

Igen.

"Vagy nem lehet hozzáadni a 4 milliós állampapírhoz folyton a kis kamatokat?"

ha akkor még árulják ugyanazt a sorozatot, akkor lehet belőle venni és összeadódik. Ha azt már nem árulják, akkor az épp aktuálisból kell venned, és akkor külön fog látszódni.

"hátom havonta b.szakodhatok vele utána…"

10 percet. nem akkora teher.

Alapvetően az a jó, ha nem csak beteszed amostani pénzed, hanem folyamatosan raksz is félre. Akkor meg úgyis be kell lépned mondjuk havonta 10 percre a webkincstárba.

De mint fölül írtam van olyan is, ami nem fizet 3 havonta kamatot, válassz olyat.

tegnapelőtt 16:13
 2/12 anonim ***** válasza:
24%
A fixmáp valóban kifizeti negyedévente a kamatot, amivel azt csinálsz, amit akarsz, pl veszel a következő szériából. Ha nem akarsz rendszeresen befektetni és zavar, hogy elaprózódik, akkor vehetsz fixmápot is, ott a kamat tőkésedik és egy sorozatod marad a lejáratig.
tegnapelőtt 16:17
 3/12 A kérdező kommentje:

Köszi, akkor a fix magyar állampapírnál meg is szűnik ez a probléma és hozzáadódik magátol a kamat nem nekem kell ezer féle papírt vennem ezek szerint.

Ha hozzá kell férnem hirtelen a pénzhez az ha jól néztem 1% levonást jelent? Az még rendben van

tegnapelőtt 16:25
 4/12 anonim ***** válasza:
21%

"ez riasztott eddig is vissza az egésztől, hogy hátom havonta b.szakodhatok vele utána"

Ha számodra ez egy probléma, "b.szakodás" ahogy mondtad. Akkor inkább ne vegyél. Idd vagy kártyázd el a pénzt azt kész. Nem neked való a megtakarítás.

tegnapelőtt 16:27
 5/12 A kérdező kommentje:
De nyílván lb egy év mire egy második értelmezhetőbb összegű megtakarításom összejön, így valószínűleg évente kellene vennem másik állampapírt és akkor lenne 6-7 év múlva 6-7 db ha jól értelmezem
tegnapelőtt 16:28
 6/12 anonim ***** válasza:
25%

Bocsánat, a második fixmáp az máp+ akart lenni.

tegnapelőtt 16:38
 7/12 anonim ***** válasza:
20%
~6,5%ot fizet évente. 4millióra 260e-et. Ha neked ez nem ér meg évente 30 percet, akkor nincs miről beszélni.
tegnapelőtt 16:58
 8/12 anonim ***** válasza:
30%

7

Milliónként és évente egy vacsora egy középszerű étteremben. Nagyon megéri, valóban.

tegnapelőtt 19:10
 9/12 anonim ***** válasza:
51%
8 - évi 30 perccel 65 ezer forint, az 130ezres órabér. Ha te ennél többet keresel, akkor gratulálok. Ha nem keresel ennyit, akkor valszeg csak beleokoskodsz.
tegnap 08:32
 10/12 anonim ***** válasza:
30%

9

Beleokoskodtál, hisz nem érted.

65 000-et nem 1 millió Ft befektetésével keresek egy év alatt, hanem 100 000 Ft befektetésével három nap alatt.

tegnap 11:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!