Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Miért kérdezte az ügyintéző,...

Miért kérdezte az ügyintéző, hogy nem lenne-e kedvezőbb WISE-on keresztül átutalni a pénzem?

Figyelt kérdés
Egy forintszámlán parkol a pénzem lekötve a Magnetnél. Nyitottam egy devizaszámlát a Raiffeisennél, mert annak nincs számlavazetési költsége. Azt mondta az ügyintéző, hogy előbb talán a WISE-ra kéne elutalnom a pénzt, majd onnan tovább az új számlára. Nem teljesen értem, hogy ez így miért lenne olcsóbb? Nem tudom, hogy a kondíciós listán milyen költségnek kéne utánanéznem pontosan. OTP számláról is utalnék, pláne mert az nem az én számlám. Jelenleg forintom van tehát és euro számlára utalnám.

ma 10:50
 1/7 anonim ***** válasza:
44%
A Wise ingyenes, a bank általában nem.
ma 14:11
 2/7 A kérdező kommentje:
Amit írtál nem ad elégséges választ a kérdésemre.
ma 15:37
 3/7 anonim ***** válasza:
60%
Ha még ennyi eszed sincs, hogy értelmezd, akkor nem tudok segíteni.
ma 16:24
 4/7 krwkco ***** válasza:

"Miért kérdezte az ügyintéző, hogy nem lenne-e kedvezőbb WISE-on keresztül átutalni a pénzem?"

Mert egy forint számláról devizaszámlára utalásnál devizaváltás történik. A küldő bank árfolyamán, ami klasszikus bankoknál elég kedvezőtlen. (Akár 10-15 forinttal is eltérhet az USD vagy EUR középárfolyamtól.)

Viszont, ha A WISE-nál van egy forint és egy devizaszámlád és azt közbeiktatva küldöd a pénzt, akkor a WISE végzi a váltást. Közép vagy ahhoz közeli árfolyamon.

ma 16:34
 5/7 A kérdező kommentje:
4 köszi
ma 16:45
 6/7 anonim ***** válasza:
Tudok küldeni Wise ajánlást, ha kell.
ma 18:37
 7/7 anonim ***** válasza:
Egyébként februártól a Wise is áthárít tranzakciós illetéket, a múltkor taglalták valamelyik kiszámolós cikkben összehasonlítva a Wise, a Revolut és a BinX számlákat, azt hiszem.
ma 18:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!