Ajánlanátok könyveket/netes forrásokat, amelyeket elolvasva elkezdhetek foglalkozni (dollár/euró alapú) befektetési alapokkal, TBSZ-szel?
Sajnos totál nulla a pénzügyi tudásom ezért szeretnék olyan laikusoknak írt full alapozó könyveket/ismeretanyagokat olvasni amivel belevághatok a tartós befektetési számla ill. befektetési alapok világába, lehetőleg minél előbb.
Több millió forint PMÁP-om van, de olvastam, hogy most le fog járni és legközelebb már nevetséges 3% körüli hozamot fog fizetni ami egyszerűen szégyenletes. Ugyanakkor az államban sem bízok, mert van esély az államcsődre hiszen 3000 milliárd Ft-ot kell hamarosan visszafizetni az embereknek.
Szóval állampapírban egyrészt nem bízok másrészt szükségem van nagyobb hozamokra. Ha infókat nem is de konkrét weboldalt/tanácsot ajánlanátok amibe érdemes most befektetni?
Hogyan kezdjek neki?
Akkor úgy érzem, hogy a TBSZ lesz számomra az opció.
Azt hittem, hogy Revolut-on a rugalmas pénzpiaci alapok 2,16%-os kamatozása nem adóköteles, de akkor igen. Ott igazából annyit csinálok, hogy gyűjtögetem és tartogatom az eurót és jó lett volna ha kicsit kamatozik adókötelezettség nélkül.
Revolut-ban egyedül azért gondolkoztam mert nem bízok a magyar államban.
Keress rá, elég sok cikket találsz róla, hogy az állampapír kapcsán miért nem érdemes tartanod az államtól.
Politikailag gondolhatsz róluk bármit, még a gazdasági teljesítményükről is, de az állampapír megbízhatóságával nem fognak szórakozni.
Az viszont biztos, hogy akár állampapírban tartod a pénzed, akár nem, az infláció nőni fog és a pénzed mindenképp veszít az értékéből. Minél jobban inflálódik a forint, annál kevesebbe kerül az államnak a hitelek visszafizetése. Amit ma odaadsz nekik, azt ma elköltik a mai értéken, de mire visszafizetik, már nem fog annyit érni, mint ma...
Az is biztos, hogy a forint is tovább fog gyengülni. Ezért devizában mindenképp jobban megéri befektetni. Ezen az infláció és az árfolyam romlás is csak erősít.
Valamennyi KP tartalék nem árt, de nem érdemes túlzásba vinni, főleg, hogy fizetsz azért is, hogy felvedd és KP-ben ugyanúgy inflálódik, mint bankszámlán, ráadásul ellopni is könnyű, ha betörnek hozzád.
Fektesd be devizában! Olvass utána az ETF-eknek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!