Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Ajánlanátok könyveket/netes...

Ajánlanátok könyveket/netes forrásokat, amelyeket elolvasva elkezdhetek foglalkozni (dollár/euró alapú) befektetési alapokkal, TBSZ-szel?

Figyelt kérdés

Sajnos totál nulla a pénzügyi tudásom ezért szeretnék olyan laikusoknak írt full alapozó könyveket/ismeretanyagokat olvasni amivel belevághatok a tartós befektetési számla ill. befektetési alapok világába, lehetőleg minél előbb.

Több millió forint PMÁP-om van, de olvastam, hogy most le fog járni és legközelebb már nevetséges 3% körüli hozamot fog fizetni ami egyszerűen szégyenletes. Ugyanakkor az államban sem bízok, mert van esély az államcsődre hiszen 3000 milliárd Ft-ot kell hamarosan visszafizetni az embereknek.

[link]

Szóval állampapírban egyrészt nem bízok másrészt szükségem van nagyobb hozamokra. Ha infókat nem is de konkrét weboldalt/tanácsot ajánlanátok amibe érdemes most befektetni?

Hogyan kezdjek neki?

jan. 15. 21:17
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Akkor úgy érzem, hogy a TBSZ lesz számomra az opció.

Azt hittem, hogy Revolut-on a rugalmas pénzpiaci alapok 2,16%-os kamatozása nem adóköteles, de akkor igen. Ott igazából annyit csinálok, hogy gyűjtögetem és tartogatom az eurót és jó lett volna ha kicsit kamatozik adókötelezettség nélkül.

Revolut-ban egyedül azért gondolkoztam mert nem bízok a magyar államban.

jan. 16. 22:24
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
A magyar államban jobban bízhatsz mint egy pár éves fintech cégben, hidd el.
jan. 17. 10:47
 13/15 anonim ***** válasza:

Keress rá, elég sok cikket találsz róla, hogy az állampapír kapcsán miért nem érdemes tartanod az államtól.

Politikailag gondolhatsz róluk bármit, még a gazdasági teljesítményükről is, de az állampapír megbízhatóságával nem fognak szórakozni.

Az viszont biztos, hogy akár állampapírban tartod a pénzed, akár nem, az infláció nőni fog és a pénzed mindenképp veszít az értékéből. Minél jobban inflálódik a forint, annál kevesebbe kerül az államnak a hitelek visszafizetése. Amit ma odaadsz nekik, azt ma elköltik a mai értéken, de mire visszafizetik, már nem fog annyit érni, mint ma...

Az is biztos, hogy a forint is tovább fog gyengülni. Ezért devizában mindenképp jobban megéri befektetni. Ezen az infláció és az árfolyam romlás is csak erősít.

jan. 17. 22:18
 14/15 A kérdező kommentje:
#13: Milyen jellegű devizát érdemes venni? Revolut-on a zseb funkciót használva gyűjtögetem folyamatosan az eurót ami viszont a dollárral szemben is gyengül mostanság amit viszont gyakorlatban nem tudok felhasználni esetleges fizetőeszközként (a biztonság kedvéért készpénzben szoktam felvenni havonta a limit erejéig az eurót, de dollárt nem fogadnak el)
jan. 17. 22:23
 15/15 anonim ***** válasza:

Valamennyi KP tartalék nem árt, de nem érdemes túlzásba vinni, főleg, hogy fizetsz azért is, hogy felvedd és KP-ben ugyanúgy inflálódik, mint bankszámlán, ráadásul ellopni is könnyű, ha betörnek hozzád.

Fektesd be devizában! Olvass utána az ETF-eknek!

jan. 17. 22:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!