Euro megtakarítás mibe érdemes fektetni?
Sziasztok!
A témában teljesen kezdő vagyok. Igyekszem körbejárni a témát, olvasni, tanulni.
A bankomnál vezetek egy euro számlát. A számlán van -tegyük fel- 5000 euro megtakarításom.
Legalább 1 évig fixen nem nyúlnék hozzá, de a 3 év is reális.
Mibe érdemes fektetni?
Illetve ha bemegyek a bankomhoz, felvázolom a helyzetet és javaslatot, tájékoztatást kérek, mennyire az én érdekeimet nézi a tanácsadó? Gondolok itt arra, hogy neki x dolgot havonta értékesíteni kell és ennek érdekében nem feltétlen azt ajánlja, ami valóban az én érdekemet a legjobban szolgálná.
Előre is köszönöm a segítő válaszokat. Valamint ha oktató anyag javaslat lenne, szívesen venném. 🙂
31N
A banknál semmit nem érdemes venni, a tanácsadó nem a te érdekeidet nézi, ha nem te fizeted a tanácsadását.
Azt kellene eldöntened, hogy alacsony kockázattal alacsony potenciális hozam, vagy magas kockázatvállalással magasabb potenciális hozamot akarsz megcélozni.
Első esetben a kötvények valók neked, második esetben a részvények.
Egyedi kötvényeket, részvényeket kiválasztani nem célszerű, ha nincsenek bennfentes információid, az egyedi kockázatot diverzifikálással ki tudod küszöbölni, a google segít, hogy az mit jelent.
Diverzifikált portfoliokat költséghatékonyan ETF-ek vételével lehet kialakítani. ETF-ekről: justetf pont com. Itt olvasd el az alapokat és aztán a részvény illetve kötvény ETF-ekről is elmélyítheted az ismereteidet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!