Tőzsdén mi a jó befektetési stratégia? Hogyan, mibe érdemes fektetni a tőkét?
"egyszerűbb ha indexkövető alapokat veszel"
Erre én is gondoltam, hogy talán ez lenne e legegyszerűbb, legolcsóbb a diverzifikáció érdekében.
De nem tudom, hogy milyen ETF-ben érdemes most gondolkodni, mely piacok, szektorok értékeltsége vonzó, hol lehetne rendes hozamot elérni a jövőben.
Ezt senki se tudja. A jövőbe senki se lát bele. Sajnálom.
Hiába ír ki valaki erről holnap is meg naponta kérdést. Bár jó hír, hogy a tavalyi kérdésekre már lehet válaszolni megbízhatóan, hogy 2023-ban mi várható. A te kérdésedre is írok majd 2024 december végén ha nem felejtem el.
@5 "Vásárolj olcsón és add el drágán."
Miből gondolod, hogy ha valamit megvásárolsz csak azért, mert olcsó, az lesz valaha drága is? Számos-számtalan olyan részvény van, amelyik olcsó lett, aztán még olcsóbb, aztán még olcsóbb, s azóta is olcsó maradt.
@7 "A jövőbe senki se lát bele."
Nem is kell. A jó trader nem attól jó, hogy látja a jövőt, hanem attól, hogy pontosan tudja, mit kell csinálnia, amikor látja, hogy az árfolyam erre vagy épp arra mozdul, s nemcsak tudja, mit kell tennie, de meg is teszi. Tudom, hogy kívülállóként ezt nehéz elhinni, az elején nekem sem sikerült. Aztán egy idő után az ember rájön...
A charton minden rajta van, ami a sikeres kereskedéshez szükséges. Színtiszta tudomány az egész. Ahhoz, hogy sikeresen kereskedj, még a chart/cég nevét sem kell tudnod. Elegendő csupán megnézni a gyertyákat, a gyertyaformációkat, a trendeket, a támasz-ellenállás szinteket stb., s keresed a vételi jeleket. Amikor benne vagy egy pozícióban, akkor pedig az eladási jeleket kell keresni (ha hosszú évekre fektetsz be, akkor elegendő csak hetente-havonta egyszer végigfutni a chartokat, s megnézni a heti-havi gyertyazárásokat, azok mindig jeleznek, ha "gond van"). Amennyiben figyelemmel kíséred mindezt, s ennyiből nem tudsz sikeresen kereskedni, akkor sem fogsz tudni, ha tudod a cég nevét, történetét, a vele kapcsolatos híreket stb.
Kérdező, ha konkrét tippeket vársz, az itt nem fog menni. Tippek vannak, de azok olyanok is (OTP :D :D :D ).
Youtube-on számos-számtalan csatorna és videó van ezzel kapcsolatban. Pl. Kékesi Dóri, Érthető pénz, Bence Balázs, Pap Zsolt s kismillió másik. Ha pedig jól érted az angolt, akkor sokszorannyi.
Facebookon pedig sok-sok tematikus csoport, a kérdésednek megfelelően kiemelném a FIRE-csoportot. Ott gyülekeznek azok, akik aktívan csinálják azt, amire te még csak kíváncsi vagy. Ha ott felteszed a kérdésed (persze a fentinél sokkal konkrétabban kell kérdezned), akkor ott mindenképpen fogsz kapni hasznos válaszokat. Havi szinten találkozókat is tartanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!