Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Tőzsdén mi a jó befektetési...

Tőzsdén mi a jó befektetési stratégia? Hogyan, mibe érdemes fektetni a tőkét?

Figyelt kérdés

2023. dec. 16. 00:12
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

A TTCF most nagyon olcsó. Én mégsem vennék.

De vettem az elmúlt hónapban paypalt, johnson&johnsont, bestbuyt meg néhány másikat.

2023. dec. 16. 22:12
 12/16 anonim ***** válasza:
40%
#8 Te a rövidtávú kereskedésről beszélsz, a kérdező meg befektetésről kérdezett. Azt azért tegyük tisztába, hogy ez két külön dolog.
2023. dec. 16. 22:30
 13/16 anonim ***** válasza:
26%
Igen, a hosszú távú kereskedést befektetésnek IS nevezik. Attól még az is három részből áll, vétel, (befektetve) tartás majd eladás. Vétel esetén a befektetések esetén is fontos lehet ugyanazokat a szempontokat figyelembe venni.
2023. dec. 16. 23:41
 14/16 anonim ***** válasza:
73%
#13 Ha hosszútávra veszek egy részvényt mert alulértékeltnek (azaz olcsónak) tartom akkor nem fogok azzal foglalkozni, hogy rövidtávon hogyan mozog az árfolyama. Azt meghagyom a technikai elemzőknek, rángassák az árfolyamot ahogy akarják. Nekem annyi a lényeg, hogy több éves távon biztosítsa az általam elvárt hozamot. Ha esik az árfolyama és fenntartom a korábbi értékelésemet, akkor inkább veszek belőle még. Akkor adom el, ha számomra túlértékeltté válik.
2023. dec. 17. 00:47
 15/16 Farkas999 ***** válasza:

Szerintem, ha ennyire nem vagy képben, inkább ne fogj bele.

A tanácsadáshoz sok kérdésre kellene válaszolnod, pl. :

- milyen időtávban gondolkodsz,

- milyen hozamelvárásod van,

- mennyi a kockázattűrő képességet, a befektetett tőke hány százalékának elvesztését tudod elviselni,

- a teljes tőkéd mennyi részét szeretnéd befektetni,

- van-e lehetőséged folyamatos portfólió építésre,

- belföldi, vagy külföldi papírokban gondolkodsz,

- te fogod-e menedzselni a befektetést, vagy brókercégen keresztül csinálod,

- ...

- ...

2023. dec. 22. 09:31
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Én alacsony kockázatú eszközökkel, állampapírokkal kezdtem, és annak a hozamát fektettem kockázatosabb eszközökbe, ETF-ekbe, részvényekbe. Így ha csak nominálisan is, de garantáltam a kezdőtőkém értékét.
2023. dec. 22. 09:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!