Tőzsdén mi a jó befektetési stratégia? Hogyan, mibe érdemes fektetni a tőkét?
Figyelt kérdés
2023. dec. 16. 00:12
11/16 anonim válasza:
A TTCF most nagyon olcsó. Én mégsem vennék.
De vettem az elmúlt hónapban paypalt, johnson&johnsont, bestbuyt meg néhány másikat.
12/16 anonim válasza:
#8 Te a rövidtávú kereskedésről beszélsz, a kérdező meg befektetésről kérdezett. Azt azért tegyük tisztába, hogy ez két külön dolog.
13/16 anonim válasza:
Igen, a hosszú távú kereskedést befektetésnek IS nevezik. Attól még az is három részből áll, vétel, (befektetve) tartás majd eladás. Vétel esetén a befektetések esetén is fontos lehet ugyanazokat a szempontokat figyelembe venni.
14/16 anonim válasza:
#13 Ha hosszútávra veszek egy részvényt mert alulértékeltnek (azaz olcsónak) tartom akkor nem fogok azzal foglalkozni, hogy rövidtávon hogyan mozog az árfolyama. Azt meghagyom a technikai elemzőknek, rángassák az árfolyamot ahogy akarják. Nekem annyi a lényeg, hogy több éves távon biztosítsa az általam elvárt hozamot. Ha esik az árfolyama és fenntartom a korábbi értékelésemet, akkor inkább veszek belőle még. Akkor adom el, ha számomra túlértékeltté válik.
15/16 Farkas999 válasza:
Szerintem, ha ennyire nem vagy képben, inkább ne fogj bele.
A tanácsadáshoz sok kérdésre kellene válaszolnod, pl. :
- milyen időtávban gondolkodsz,
- milyen hozamelvárásod van,
- mennyi a kockázattűrő képességet, a befektetett tőke hány százalékának elvesztését tudod elviselni,
- a teljes tőkéd mennyi részét szeretnéd befektetni,
- van-e lehetőséged folyamatos portfólió építésre,
- belföldi, vagy külföldi papírokban gondolkodsz,
- te fogod-e menedzselni a befektetést, vagy brókercégen keresztül csinálod,
- ...
- ...
16/16 anonim válasza:
Én alacsony kockázatú eszközökkel, állampapírokkal kezdtem, és annak a hozamát fektettem kockázatosabb eszközökbe, ETF-ekbe, részvényekbe. Így ha csak nominálisan is, de garantáltam a kezdőtőkém értékét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!