Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Nagy mamámnak van egy banki...

Nagy mamámnak van egy banki számlája és én arra kapom a fizetésem nagy mamám 3 hónapja elhunyt gond lehet ebből meg kellene szüntetni és nekem mint unokának ez lehetséges?

Figyelt kérdés
Szlovák állampolgár volt ezért nem tudják Magyarországon.

tegnap 08:24
1 2 3
 21/30 A kérdező kommentje:
De ha most elmondom nekik 3 hónap elteltével nem lesz komoly gond ?
tegnap 10:49
 22/30 anonim ***** válasza:

Gondolom fel fog vetődni a kérdés, hogy miért vártál vele 3 hónapot.

Meg a gyanú is, hogy nem-e pályáztál a nyugdíjára. Vagy más egyéb csalás miatt nem jelentetted eddig.

tegnap 11:00
 23/30 anonim ***** válasza:
37%
Ha most lejelented kis baj lesz, ha par even belul rajonnek akkor borton.
tegnap 11:04
 24/30 krwkco ***** válasza:

"nem fogják visszakérni a pénzedet. Jogilag visszakérhetik, de mivel ott van hogy munkabér, az a te jogos pénzed, bárhova is megy."

Nem az a fő gond, hogy bármilyen pénzt visszakérnének. Hanem az, hogy a kártyás pénzfelvételekkel a kérdező elkövette az "információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás" bűncselekményt. Igaz, hogy a BTK-ban ez is hozzá van téve, hogy "és ezzel kárt okoz". Erre lehet hivatkozni, ha eljárás indul. De azért jobb lenne elkerülni, hogy odáig fajuljon a dolog.

tegnap 11:08
 25/30 anonim ***** válasza:
21: Minél tovább vársz, annál nagyobb gond lehet belőle. Ha nem jelented és a hatóság észreveszi, ebből börtön is lehet. Hogyha te jelzed, akkor max pénz büntetés.
tegnap 11:16
 26/30 krwkco ***** válasza:

"De ha most elmondom nekik 3 hónap elteltével nem lesz komoly gond ?"

Ezt nem lehet tudni. Mert ez már nem a leírt törvényeken múlik, hanem a gyakorlaton. Lehet, hogy az OTP nem jelent fel ismeretlen tettest egy halott bankkártyájának használata miatt. Lehet, hogy a rendőrség vagy az ügyészség nem foglalkozik vele és lezárja a nyomozást. Lehet, hogy ügyészi vagy bírói megrovással zárul. Vagy pénzbüntetéssel. Vagy semmi nem lesz belőle.

De ezt csak olyan valaki tudja, aki ismer ilyen bírósági ügyeket. Pl. egy olyan ügyvéd, aki ilyesmivel foglalkozik és ilyen cikkeket posztolt az interneten. Ha nem akarsz "lapulni", akkor kérj tanácsot egy ilyen ügyvédtől.

Az, hogy 3 hónapig nem jelentetted vagy csak további néhány hónap után jelented, szerintem nem különbség. Nincs olyan szabály, hogy 3 hónapig ejnye-bejnye, de viszont utána börtön, ahogy 23-as írta.

De a saját számládat haladéktalanul nyisd meg. Még nyitási bónuszt is kaphatsz egyes bankoknál.

tegnap 11:17
 27/30 A kérdező kommentje:
De gondjaim voltak sokat dolgozom temetésel voltam elfoglalva és a sír emléket csináltam ezt meg mondom nekik őszintén nem volt időm egyszerűen kiment a fejemből.
tegnap 11:27
 28/30 krwkco ***** válasza:
37%

"De gondjaim voltak sokat dolgozom temetésel voltam elfoglalva és a sír emléket csináltam ezt meg mondom nekik őszintén nem volt időm egyszerűen kiment a fejemből."

Ha gondolod, tegyél így.

De azt is tudnod kell, hogy SOHA nem lett volna szabad a nagymamád bankkártyáját használnod. A halála előtt sem. Kivéve, ha a nevedre szóló társkártyával vetted fel a pénzeket. De a halála után már az sem lett volna törvényes.

Szóval szerintem inkább járj utána egy ügyvédnél. Legalábbis én így tennék. De én más vagyok. Nem bízom az egyéni jóindulatban, ha a törvény mást mond.

tegnap 11:43
 29/30 A kérdező kommentje:
De el akarom mondani nekik hogy elhunyt remélem nem lesz komoly probléma belőle
tegnap 11:46
 30/30 krwkco ***** válasza:
38%

Majd írd meg, hogy hogy mentek a dolgok. Drukkolok, hogy jó legyen a végkimenetel. :-)

tegnap 11:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!