Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Nagy mamámnak van egy banki...

Nagy mamámnak van egy banki számlája és én arra kapom a fizetésem nagy mamám 3 hónapja elhunyt gond lehet ebből meg kellene szüntetni és nekem mint unokának ez lehetséges?

Figyelt kérdés
Szlovák állampolgár volt ezért nem tudják Magyarországon.

ma 08:24
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
72%

Ezt már kérdezted!

Attól kezdve, hogy a mamád meghalt, a számlát nem használhatod, mert az lopásnak, családnak számít.

ma 08:35
 2/30 A kérdező kommentje:
Akkor hagyjam ? Toljam le ? Nyissak egy új számlát magamnak ozt ennyi ?
ma 08:40
 3/30 anonim ***** válasza:
73%

Elöször is jelentsd be a hagyatéki hivatalnál a számlát, mert ha késöbb derül ki, még nagyobb gond lesz.

Másodszor meg nyiss saját számlát - ezt már régesrégen meg kellett volna tenned, egyéb okokból is

ma 08:47
 4/30 A kérdező kommentje:
De attól félek hogy amiket le szedtem róla pénzeket 3 hónapon keresztül ami egyébként az én pénzem a munka helyem küldte hogy azt kérik majd hogy fizesem vissza.
ma 08:49
 5/30 anonim ***** válasza:
73%
Megkeresed a fizetésedröl az igazolást, amivel a munkaadó utalta, akkor igazolható, hogy a te pénzed. Csak minél elöbb meg kell tenni a bejelentést.
ma 08:51
 6/30 krwkco ***** válasza:
67%

"gond lehet ebből...?"

De még mekkora. Jogosulatlanul vettél fel pénzeket egy másik ember számlájáról. Ez akkor is így van, ha meghatalmazott voltál, mert ez a számlatulajdonos halálával megszűnt. Erre még az "információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás" bűncselekmény is ráillik.

Egyrészt sürgősen nyiss bankszámlát a saját nevedre és irányítsd oda a fizetésed.

Másrészt be kellene jelentened a banknál, hogy a nagymamád elhunyt. Ha van halotti anyakönyvi kivonatod és Te vagy a haláleseti kedvezményezett, akkor megkapod a számla tartalmát. De akik ennyire zavarosan kezelik a pénzügyiket, azokról nem gondolom, hogy bejelentettek haláleseti kedvezményezettet.

Emiatt a hagyatéki tárgyaláson dől majd el, hogy ki örökli a halál időpontjában a számlán levő pénzt, addig a számlának zárolva kellene lennie. És majd akkor szűnik meg a számla, amikor az örökös jelentkezik a közjegyzői határozattal a bankban.

Azt, hogy az eddigi jogtalan használat ügyéből hogy tudsz kimászni, azt nem tudom. Lehet, hogy a bank rögtön feljelentést tesz, amint tudomására jut a haláleset. Lehet, hogy nem.

Vannak olyan bankok, amik egy idő után automatikusan megszüntetik az üres számlákat, amin nincs művelet. Akkor lapíthatnál, amíg ez meg nem történik. Hogy a nagymamád bankjánál ez hogy megy, azt nem tudom.

ma 08:55
 7/30 A kérdező kommentje:
1 hónapban egyszer szoktam leveni róla az összes öszeget utána 0 vagy minuszba megy nem szoktam hagyni rajta pénzt
ma 09:05
 8/30 anonim ***** válasza:
59%

Sürgösen tedd meg a szükséges bejelentéseket, aki ennyire analfabéta a pénzügyekhez, azt ki kellene tiltani.

Ha minden hónapban lenullázod a számlát, akkor már elég nagy adóság hamozódhatott fel a számlevezetési díj és egyebek miatt is.

ma 09:22
 9/30 A kérdező kommentje:
Amúgy OTP
ma 09:27
 10/30 A kérdező kommentje:
De utána ha mínuszba megy akkor én kifizetem minden hónapban levonja a fizumból
ma 09:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!