Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Nagy mamámnak van egy banki...

Nagy mamámnak van egy banki számlája és én arra kapom a fizetésem nagy mamám 3 hónapja elhunyt gond lehet ebből meg kellene szüntetni és nekem mint unokának ez lehetséges?

Figyelt kérdés
Szlovák állampolgár volt ezért nem tudják Magyarországon.

tegnap 08:24
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:
Félek elmondani a banknak mert félek lezárnak
tegnap 09:30
 12/30 anonim ***** válasza:
73%

Teljesen mindegy, MOST SÜRGÖSEN be kell jelentened az OTP-ben, hogy X datumkor meghalt a nagymamád (halotti anyakönyvi kivonatot általában kérnek), ezzel a számla zárolva lesz.

A szlovákiai hatóságoknál szintén be kell jelenteni az OTP számlát, mielött csalással vádolnak.

Emellett AZONNAL nyitnod kell egy saját számlát és oda utaltatni a fizetésedet.

Ezek tények, nem vitatkozni kell, hanem megtenni, mielött nagy bajba kerülsz, mert akkor csak nézel, hogy miért is, nem fogod fel a tényeket.

tegnap 09:32
 13/30 anonim ***** válasza:
85%
Te gondnoksag alatt vagy egyebkent?
tegnap 09:35
 14/30 A kérdező kommentje:
Viccet tegyük már félre ez egy komoly ügy nem akarom magam börtönbe záratni azért gondolkozok hogy meg mondjam vagy ne nem fogom használni a számlát nyitok egy újat és ennyi képzeljétek kérdezik 3 hónapig miért nem szóltál ?
tegnap 09:38
 15/30 krwkco ***** válasza:
75%

"akkor én kifizetem minden hónapban levonja a fizumból"

Ha egy csepp eszed van, akkor nem lesz további "minden hónap". Mert azonnal számlát nyitsz és oda irányítod a fizetésed. Különben minden hónapban újabb bűncselekményt követsz el, amikor átutalod vagy felveszed a fizetésed.

A halotti bejelentést én nem sietném el. Előtte jó lenne megtudni, hogy mi lenne a következménye, ha kiderülne a jogtalan használat.

Én inkább teljesen megszüntetnék minden műveletet azon a számlán. Legyen 0 az egyenleg és az OTP csak hadd halmozza a kezelési költségeket. Egyrészt az még évek múlva sem akkora összeg, hogy kifizethetetlen lenne. Másrészt azért nem Te vagy a felelős. Ha a hagyatéki tárgyaláson fel sem merül, hogy létezik ez a számla, mert a közjegyző nem találja, akkor az OTP legfeljebb évek múltán megpróbálja behajtani a hátralékot. De nem rajtad, hanem a nagymamádon. És akkor vagy eljutnak hozzád, mint örököshöz, aki felelős az elhunyt tartozásaiért vagy sem. És vagy előveszik ezt a jogtalan használatot, vagy sem. Van rá esély, hogy egyszerűen lenyelik a veszteséget és megszüntetik a számlát.

tegnap 09:45
 16/30 anonim ***** válasza:
39%

4# nem fogják visszakérni a pénzedet. Jogilag visszakérhetik, de mivel ott van hogy munkabér, az a te jogos pénzed, bárhova is megy.

Utaltasd a fizudat máshová.

tegnap 09:50
 17/30 A kérdező kommentje:
Hát azért írtam ki ide hogy először utána járjak, vagy azon gondolkozok hogy a kezelési költség egy évre max 2000-3000 Ft ha meg gyűlik azt minden évben kifizetem és ennyi csak az hogy bekel menem a bankba kifizetni és ha kérdeznek róla hazudnom kell
tegnap 09:52
 18/30 A kérdező kommentje:
Azért most 3 hónapja ki tudnám magyarázni hogy miért szedtem le róla kelet a pénz a temetésre és a sír emlék meg csinálásara
tegnap 09:54
 19/30 anonim ***** válasza:
77%

"ez egy komoly ügy nem akarom magam börtönbe záratni azért gondolkozok hogy meg mondjam vagy ne"

ÉPPEN EZÉRT jelentsd be sürgösen a dolgot, MIELÖTT komoly ügy lesz belöle.

tegnap 10:01
 20/30 anonim ***** válasza:
70%
Hagyjátok, sajnos nem jó képességű. Nem érti a magyar nyelvű szöveget, hiába próbálkoztok.
tegnap 10:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!