Webkincstárból mikor adhatok el állampapírban lévő pénzt, hogy az utóbbi néhány nap kamata ne vesszen el?
Sziasztok!
A webkincstár felületén Prémium Magyar Állampapír 2033/I-mből szeretnék eladni és átutalni. A pénznek holnap kell megérkeznie a célszámlára, lehetőleg délelőtt.
Az utóbbi napokban nincs államkincstári nyitvatartás és az említett állampapír aktuális értéke napok óta változatlanul: 115.8258%.
Ez a százalékérték a pár nappal ezelőtti érték, vagy már a holnap reggeli?
A lényeg: nem akarok kamatveszteséget, és ahhoz már most eladhatom és átutalhatom, vagy várjam meg a holnap reggelt?
Köszönöm szépen előre is.
Ha most (vasárnap este) eladod, az árfolyam akkor is a hétfői lesz. Vagy ha bármikor eladtad volna az utolsó munkanap zárása után, akkor is 12.30 lenne az értéknap.
Az utalás hétfőn reggel 9 körül fog teljesülni.
"Tehát ugye mindegy, hogy most azonnal adom el és utalom, vagy várok holnap reggel 9 óráig?"
Mindegy.
Csak annyi a különbség, hogy ha 9-kor utalsz, akkor később, kb. 10 óra tájban várható a pénz beérkezése a banknál levő folyószámládra.
Köszönöm szépen a válaszokat.
Időközben magam is utánanéztem:
Az
oldalon kikereshetőek az árfolyamértékek választott napra vonatkozóan.
Amikből látszik, hogy úgy van, ahogyan írod.
Naponta 0,0488%-ot emelkedik az árfolyamérték.
És utoljára 23-án volt nyitvatartás, és annak megfelelően ugrott 23-án este az árfolyam a mostani szintre.
Nem értem, miért pontozták le az első választ, láthatóan teljesen helyes.
Aki szerint nem, írja már be legyen kedves, hogyan is gondolja?!
Hátha okosabbak leszünk...
(Én felpontoztam mindkét választ.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!