Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » A bankok az éves lekötésekhez...

A bankok az éves lekötésekhez mit csinálnak , hogy kamatott tudnak fizetni és így ezt mennyi embernek tudják biztosítani ?

Figyelt kérdés

#bank #kamat #éveslekiötés
dec. 15. 22:36
 1/5 anonim ***** válasza:
Alig fizetnek kamatot éves 0,1%-ot kb. Az a havi számlavezetés töredéke.
dec. 15. 22:39
 2/5 anonim ***** válasza:
73%

Bármennyinek, aki annyira marha, hogy leköti a bankba a pénzét. A legmagasabb kamatok sem érik el az 5%-ot jelenleg de jellemzően jóval alacsonyabbak.

Mivel ma a legrosszabb állampapírok is 5% felett fizetnek, ezért annál csak jobb befektetéseket tud csinálni a bank - a te pénzedből.

dec. 15. 22:42
 3/5 anonim ***** válasza:
A banki betétajánlatok csak amolyan csapdák ostobáknak. Olyan, mint ha én feladnék egy hirdetést, hogy tíz millás árért kínálok nagy semmit. Ha már egy valaki vásárol, az tiszta haszon.
dec. 15. 22:58
 4/5 A kérdező kommentje:
Értem , hogy átverés , de miből lesz az a kicsi kamat is én arra vagyok kíváncsi és hogy ezt mennyi embernek tudják biztosítani ?
dec. 17. 04:52
 5/5 anonim ***** válasza:
A bank egyik fő jövedelemforrása a kamatkülönbözet. Az ehhez tartozó főtevékenység a betétgyűjtés és hitelezés. A bank kölcsönveszi a betétesek pénzét, és azt kölcsönadja a hitelfelvevőknek. A hitelfelvevők 6-30% kamatot fizetnek a banknak, a bank 0-4%-ot fizet a betéteseknek. Tehát a bank az állományon 6-26% nettó kamatot keres. Ebből lesz.
dec. 17. 15:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!