OTP-nél milyen lekötésekben érdemes gondolkodnom?
Magyar Államkincstárban ingyenes az értékpapírszámlavezetés. És azon belül lehet választani félévestől öt évig tartó futamidejű papírokat. Kamatozást nem tudom pontosan de 2%/év szerintem van.
érdemes tudni azt is hogy a hozamokból (kamat) levonnak kamatadóként 15%-ot.
Ha tanàcsolhatok egy összeállítást:
-100.000ft Féléves Kincstárjegy
-400.000ft Prémium Magyar Államkötveny.
OTP-t nem tudom, de pl. a postáknál vásárolható Kincstári Takarékjegy is csak régebben érte meg, mostanában már 2%-ot sem adnak. :/ (Ebből van éves, és 2 éves; az évesnél 1,75% a kamat, a 2 évesnél - ha jól láttam - 4,5%.)
Én is keresgéltem olyan lekötéseket, amelyek megérnék, de itt ez csak annak éri meg, aki aztán használja a pénzünket, mi ennyi erővel a szekrénybe is befektethetjük a pénzt, ugyanott vagyunk. :/ Szomorú...
# 4
Szomorú vagy sem, de ez a piac. És az alacsony kamatok éppen annak kedveznek, hogy több befektetés legyen, amit pedig jót tesz a gazdaságnak.
"ez csak annak éri meg, aki aztán használja a pénzünket"
Te is használhatod a pénzedet, nem muszáj bankba tenni! Persze a szekrényben sem jobb egy fokkal sem tartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!