Hol realizálódik az a "baromi magas" kamatszint, ami miatt most a lekötésekre buzdítanak?
Az OTP netbankján keresztül, gondoltam, lekötök egy-két hónapra 400.000 forintot. Tudom, 400ezer nem nagy pénz, de mindenhol azt olvassa az ember, hogy most aztán brutálisan megéri a magas alapkamat miatt minden ilyesmi. Az előzetes kalkuláció szerint 20 forintot kamatozott volna a pénzem. Én se számítottam tízezrekre, de mondjuk négy számjegyre legalább, nem kettőre... Másnap bemegyek hozzájuk, hogy akkor javasoljanak állampapírt. Na, az 5 év alatt fialna úgy 50ezret. Majd ott kötöttünk ki, hogy másfél millió, ha ennyit kötnék le, az talán 5 év alatt 300ezret.
Egyáltalán nem értek az ilyesmihez, de most akkor tudnátok mondani a kisember számára is példát, hol realizálható az, amiről a nagyokos gazdasági portálok írnak? "Egynapos betét is óriási hozammal kecsegtet" - hogy csak egy példát mondjak a cikkcímek közül. Mekkora összegnél lenne nagy a hozam? Melyik bankban? Milyen számlacsomagnál? Ti hogyan csináljátok?
A bankbetetek valoban nem fizetnek jol. De az inflacio koveto Premium Magyar Allampapir jelenleg 16%ot kamatotik evente, kamatadomentesen. Ha berakod a 400 ezer forintodat, egy ev mulva kapsz ra 64000 forint kamatot.
Ez egy 5 eves allampapir, de kiveheted ido elott is a penzed, 1% koltseg levonasa utan. Az idoaranyos kamatot akkor is megkapod, vagyis ha csak egy honapra rakod be a 400 ezer forintodat ebbe az allampapirba, majd utana ki is veszed, akkor kb 401.280 forintot fogsz visszakapni. Ha ket honap utan veszed ki, akkor kb 406.500 forintot.
YouTube -on írd be Állampapír, és számtalan hasznos videót találsz, pl. pénzügyi fitness.
Az internet nem csak vicces videókra való. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!