Hol realizálódik az a "baromi magas" kamatszint, ami miatt most a lekötésekre buzdítanak?
Az OTP netbankján keresztül, gondoltam, lekötök egy-két hónapra 400.000 forintot. Tudom, 400ezer nem nagy pénz, de mindenhol azt olvassa az ember, hogy most aztán brutálisan megéri a magas alapkamat miatt minden ilyesmi. Az előzetes kalkuláció szerint 20 forintot kamatozott volna a pénzem. Én se számítottam tízezrekre, de mondjuk négy számjegyre legalább, nem kettőre... Másnap bemegyek hozzájuk, hogy akkor javasoljanak állampapírt. Na, az 5 év alatt fialna úgy 50ezret. Majd ott kötöttünk ki, hogy másfél millió, ha ennyit kötnék le, az talán 5 év alatt 300ezret.
Egyáltalán nem értek az ilyesmihez, de most akkor tudnátok mondani a kisember számára is példát, hol realizálható az, amiről a nagyokos gazdasági portálok írnak? "Egynapos betét is óriási hozammal kecsegtet" - hogy csak egy példát mondjak a cikkcímek közül. Mekkora összegnél lenne nagy a hozam? Melyik bankban? Milyen számlacsomagnál? Ti hogyan csináljátok?
Banknál nem érdemes lekötni, ott arra akarnak rábeszélni ami nekik éri meg. Államkincstárnál nyiss számlát, és ott vehetsz millióféle állampapírt. Olyat is vehetsz ami egy hónapon belül jár le.
Csak egy példa:
400.000 Ft. névértékű 2023. február 22-i lejáratú DKJ most 396.957 forint. Azaz ma fizetsz 396.957 Ft-ot, 22-én kapsz 400 ezret. Igaz nem nagy pénz, de jobb mint a bankbetét. Nyilván ha későbbi lejáratút veszel, az olcsóbb.
“bejjebb”
Sok hasznos video van a youtube-on :)
Az egynapos betét amúgy nem a magánembereknek van.
Jól írták fentebb, PMÁPot éri meg most venni, azt is az államkincstárnál. A bank ugyanis rárakna mindenféle költségeke, a MÁKnál meg minden ingyenes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!