Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Melyik Diszkont Kincstárjegyet...

Melyik Diszkont Kincstárjegyet lenne érdemes választanom az alábbiak közül, ezen szempontok alapján? (kép lent a linken és sárgával kiemeltem a számomra opcionálisakat)

Figyelt kérdés

[link]

Bármelyikre is esik a választásom, azt a lejárat végéig akarom tartani.

A januárin azért gondolkodtam el, ha esetleg jövőre megugranak a hozamok, idejében kapjam vissza a pénzem és tudjam egy esetlegesen magasabb hozamot kínáló kincstárjegybe fektetni.

(Bár a februárit is bejelöltem és nagyon szimpatikus, de sajnos sem weboldalon, sem a mobil alkalmazásban nem elérhető.)

A márciusi pedig az az opció, ami még maximum belefér futamidőt tekintve, ennél hosszabat nem szeretnék!

A kérdés az lenne, hogy előreláthatólag melyik generálja arányosan nézve a legmagasabb nettó hozamot, hiszen mindegyik mellett szólnak érvek, előbbiek magasabb vételi hozamot, míg az utóbbi alacsonyabb vételi árfolyamot kínál. Minden szempontot figyelembe véve, mi lenne a legjobb döntés? Előre is köszönöm a segítséget!

dec. 5. 18:12
 1/5 anonim ***** válasza:
Ezek nagyjából ekvivalensek, a hozamuk 5,2-5,5% között mozog éves szinten. Ha növekvő hozamokra számítasz akkor a legrövidebbet, ha csökkenőre akkor a leghosszabbat vedd.
dec. 5. 18:51
 2/5 A kérdező kommentje:
Ma már a januári sem szerepel a vásárolható DKJ-k között, ezt nem értem. Még majdnem két hónap van a lejáratig vissza, a februáriról nem is beszélve. Tudja valaki, hogy ilyenkor mi van, vagy mit lehet tenni?
dec. 6. 14:00
 3/5 nb2019 ***** válasza:
DKJ-ből egy adott mennyiséget értékesítenek, ha az "elfogy" akkor utána nem lesz vásárolható az a sorozat. Előfordulhat, hogy valaki lejárat előtt eladja, és újra felbukkan, de nagy összegben nem fogadnék rá.
dec. 6. 19:29
 4/5 nb2019 ***** válasza:
100%
Amit kifelejtettem: Ha tippelnem kellene az ajánlói bónuszra ugrottak rá sokan olyanok, akik nem akarnak tartósan állampapírba fektetni, így megvették a legrövidebbet amit még lehet.
dec. 6. 19:32
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, jogos! Jövőhét keddig várok maximum, ha nem lesz semmi marad a márciusi.
dec. 6. 20:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!