Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Érdemes lenne-e most lakáshite...

Érdemes lenne-e most lakáshitelbe beletenni az önerőt vagy akkora lesz jövőre az infláció és válság, hogy inkább várni kellene a lakásvásárlással?

Figyelt kérdés

Véleményekre lennék kíváncsi.

Évek óta gyűjtök saját lakásra, összejött az önerő, munkahelyem stabil és szeretem is, pont itt lenne az ideje az ingatlanvásárlásnak, de a gazdasági hírek hallatán elkezdtem aggódni, merthogy óriási inflációt várnak, mi lesz a gazdasággal és akkor ha a megélhetés árai elszaladnak, akkor már a havi törlesztőm sem nézne ki ilyen jól.

Olyan szempontból pedig luxus a saját lakás, hogy most még otthon élek, tehát albérletre nem kell költeni, de azért ez is bőven kompromisszumokkal jár az életvezetés szempontjából.

Ti is akkora gazdasági válságot vártok, mint ahogy sok cikkben írják?

nov. 22. 09:34
A kérdező szavazást indított:
Lakásvásárlás most, annyira nem rossz a gazdasági helyzet.
Takarékoskodni a rossz gazdasági helyzet miatt.
Túl összetett a kérdés, hogy szavazzak, kifejtem.
14 szavazat
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
94%
Ha jön a nagy infláció az neked csak jó, ha fix kamattal vetted fel a hitelt a törlesztőd nem tud emelkedni... ellenebn az ingatlanok ára meg fog az infláciü hatására
nov. 22. 09:39
 2/26 anonim ***** válasza:
95%

Ha inflaciora szamitasz akkor pont most kell lakast venned mert...

Inflacio=alapkamat noveles=dragulo hitelek

Most 40millara 70korul kernek vissza. Tavaly ev kozepen volt ez 80 is.

Ha van eleg onreszed es a hitel nem gond, akkor most vegyel, szerintem.

nov. 22. 09:39
 3/26 anonim ***** válasza:
88%
Ha meg közben csökken az infláció, meg csökkeneke a kamatok akkor szépen kiváltod a hitelt.
nov. 22. 09:40
 4/26 anonim ***** válasza:
87%
Valószínűleg most jön még csak az igazi szar.
nov. 22. 10:11
 5/26 A kérdező kommentje:
Fix kamatra venném fel mindenképp. Az inflációtól inkább olyan értelemben tartanék, hogy a fizetésemből a vártnál sokkal több pénz menne el élelmiszerre, rezsire stb. és így kevesebbet tudnék félretenni és sokkal később tudnék előtörleszteni.
nov. 22. 10:12
 6/26 A kérdező kommentje:
Na igen és az "igazi szar"-tól is félek, ahogy #4 fogalmazott, mert ha nem sima infláció jön, hanem államcsőd vagy államcsőd közeli állapotok, akkor a fix kamatot a banknak jogában áll egyoldalúan módosítania, ezt mindenki jó, ha tudja
nov. 22. 10:13
 7/26 anonim ***** válasza:
100%
Ha később tudsz előtörleszteni az szerintem kisebb gond mint az, hogyha az ingatlanár emelkedik mondjuk 5-10%-ot az infláció miatt
nov. 22. 10:14
 8/26 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a kifejtős véleményeket, mindenkinek ment a zöld kéz!
nov. 22. 10:14
 9/26 anonim ***** válasza:
100%
[link] érdemes államcsőd témában elolvasni
nov. 22. 10:16
 10/26 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy előttem is írták, ha nagy infláció van, akkor a hitel is drágul, ahogy az ingatlan is. Tehát semmi értelme halogatni, hacsak nincs valami egyéb olyan tényező, amire megéri várni. Pl. új, kedvezményre jogosultság pl.

Nyilván jelen turbulens helyzetben csak fix hitelben szabad gondolkozni szerintem, és inkább rámenni a jövőbeli előtörlesztésre

nov. 22. 10:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!