Érdemes lenne-e most lakáshitelbe beletenni az önerőt vagy akkora lesz jövőre az infláció és válság, hogy inkább várni kellene a lakásvásárlással?
Véleményekre lennék kíváncsi.
Évek óta gyűjtök saját lakásra, összejött az önerő, munkahelyem stabil és szeretem is, pont itt lenne az ideje az ingatlanvásárlásnak, de a gazdasági hírek hallatán elkezdtem aggódni, merthogy óriási inflációt várnak, mi lesz a gazdasággal és akkor ha a megélhetés árai elszaladnak, akkor már a havi törlesztőm sem nézne ki ilyen jól.
Olyan szempontból pedig luxus a saját lakás, hogy most még otthon élek, tehát albérletre nem kell költeni, de azért ez is bőven kompromisszumokkal jár az életvezetés szempontjából.
Ti is akkora gazdasági válságot vártok, mint ahogy sok cikkben írják?
Évekig hallgattam, hogy ne vegyek lakást, majd bebukik, olcsóbb lesz.
Kőbányán anno 12-15 millióért lett volna panel. Élhető hitellel megvehettem volna mondjuk 2018 körül és most ki lenne fizetve.
2021-ben 25-30 között voltak, akkor vásároltam, több hitellel.
Most 2024-ben 40 millió alatt nincsen hasonló, de a jobbak 45-50 közé vannak árazva. Konkrétan kétszer annyi hitelt kellene felvegyek, és több önerő is kellene mint akár csak 3 éve.
Pest. 2010 megvettem az első lakásom. 4,5m ft. 1 m ft ment rá némi felújítás. 2018 22,5m ft elkelt. 2011 vettem garázst 300e ft, 2014 1m ft elkelt. 2014 600e ft vettem másik garázst. 2018 2 m ft elkelt.
2018 vettem a mostani lakást 26m ft 3 m ft rá ment felújítás, most hasonlóak itt alaphangon 45 m ft kelnek el.
2022 elején vettem egy garzont full hitelre. (árat nem írok) mert váltam. Némi felújítás 2024 nyár eladtam. Végtörlesztettem. Maradt 6 m ft pénzem belőle és ott laktam 2 évet. Megérte. (visszamentem abba a lakásba amit vettem 2018-ban így már nem kellett a garzon) Ha most kéne lakás egész biztosan néznék valamit inkább hitelre, mint albérlet.
#20: És ha államcsőd lesz? (Nem lesz)
Nem az államtól veszed fel a hiteled.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!