Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Érdemes lenne-e most lakáshite...

Érdemes lenne-e most lakáshitelbe beletenni az önerőt vagy akkora lesz jövőre az infláció és válság, hogy inkább várni kellene a lakásvásárlással?

Figyelt kérdés

Véleményekre lennék kíváncsi.

Évek óta gyűjtök saját lakásra, összejött az önerő, munkahelyem stabil és szeretem is, pont itt lenne az ideje az ingatlanvásárlásnak, de a gazdasági hírek hallatán elkezdtem aggódni, merthogy óriási inflációt várnak, mi lesz a gazdasággal és akkor ha a megélhetés árai elszaladnak, akkor már a havi törlesztőm sem nézne ki ilyen jól.

Olyan szempontból pedig luxus a saját lakás, hogy most még otthon élek, tehát albérletre nem kell költeni, de azért ez is bőven kompromisszumokkal jár az életvezetés szempontjából.

Ti is akkora gazdasági válságot vártok, mint ahogy sok cikkben írják?

nov. 22. 09:34
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%
Vedd meg most a lakást és add ki albérletbe. Az infláció Neked dolgozik és amíg otthon laksz, a bérlő fizetné a részleteket, Te pedig tudsz gyűjteni előtörlesztésre.
nov. 22. 11:58
 12/26 anonim ***** válasza:
100%
Tavaly vettük, most dupla annyit ér a ház. Kidobott pénz az albérlet. Fix kamattal vettük fel, pár év múlva a hizelre fizetetett pénzösszeg zsebpénz lesz nekünk.
nov. 22. 13:05
 13/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm a többi választ! És akkor ti úgy latjátok, hogy az ingatlanpiac nem fog bebukni? Max. stagnál?
nov. 22. 13:22
 14/26 anonim ***** válasza:
100%
Szép álom, hogy bebukik. Én ilyenről nem is álmodoznék helyetekben.
nov. 22. 13:26
 15/26 anonim ***** válasza:
67%
2018 ban vettem egy lakást, akkor azt hallgattam hogy ne vegyem meg mert jajj de nagyot fogok majd vele bukni (mindig mondjék hogy na bebukik most az ingatlan piac, de igazából ha megnézed a statisztikát stagnálás meg pici visszaesés volt 2008-14 között, de olyan nem hogy 30-40%-ot estek az árak), ez a lakás 26 millió volt 53 nm-es panel a 11. kerületben... hát most ennyi pénzért sok sikert kívánok egy ilyen lakáshoz...
nov. 22. 13:29
 16/26 A kérdező kommentje:
Dehogy szép álom, hogy bebukik, mert a bebukásba az egész ország bukik bele, ahogy egy világgazdasági válságba is. 2008 nem volt jó élmény és én egy hasonlótól tartok.
nov. 22. 13:39
 17/26 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem az állásodtól függ, mennyire biztos, mennyire válságálló a cég, mennyire inflációkövető a fizetésed.

Én pl. gyógyszeriparban dolgozom, ami válságálló szektor, mert válságban is vannak beteg emberek, akik megveszik a gyógyszert, szóval én bátran nekimentem a hitelfelvételnek, és a fizetésem is nagyjából követi az inflációt.

nov. 22. 14:02
 18/26 anonim ***** válasza:
68%
Mégis mitől bukna be? Felesleges iylenekről álmodozni. Ha bebukik, akkor a legkisebb problémád az ingatlanvásárlás lesz, mert ott sem lesz áram és gáz, ahol laksz, és a Mashlow piramis alján fogod keresgélni az igényeidet.
nov. 22. 14:07
 19/26 anonim ***** válasza:
51%
2008ban is a lakáshitelek kevesebb mint 10%-a dőlt be, az bukik bele a hitelbe aki felelőtlenül veszi fel... Mondjuk neked is így számok nélkül lehetetlen értelmes tanácsot adni, mert ha van 10 millió forintod és 50 millióért akarsz lakást venni 40 millió hitellel aminek kb 290 ezer a törlesztője és keresel 600 ezer forintot akkor azt mondom ne csináld ha mondjuk 40 millió van meg egy ilyen lakás árából akkor meg azt mondom, hogy simán vállalható,
nov. 22. 14:07
 20/26 A kérdező kommentje:

Nem az én hitelem bebukásától tartok, hanem az államcsődtől. Arról szól pont a kifejtés, hogy az én részemről minden rendben lenne, DE a világgazdaság helyzete aggaszt, ami ide is begyűrűzhet.

De akkor ezek szerint ti amiatt nem aggódtok.

nov. 22. 15:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!