Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » A bankot kell-e értesíteni...

A bankot kell-e értesíteni ebben az esetben?

Figyelt kérdés
Jelzáloggal terhelt ingatlan tulajdonrésze kerülne ajándékozásra.
nov. 29. 01:52
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Elidegenítési tilalom van rajta a jelzálog miatt, nem tudod elajándékozni
nov. 29. 02:23
 2/11 A kérdező kommentje:
Még a saját tulajdonreszemet sem? Akkor sem, ha a hitelt nem én vettem fel?
nov. 29. 02:34
 3/11 anonim ***** válasza:
82%
A teljes ingatlan be lett vonva a jelzálogba?
nov. 29. 02:53
 4/11 A kérdező kommentje:
Igen, de nincs rajta tilalom, csak jelzalogjog.
nov. 29. 04:14
 5/11 anonim ***** válasza:
67%

Ha nincs elidegenítési és terhelési tilalom bejegyezve az ingatlanra, akkor mindenféle korlátozás nélkül eltulajdonítható.

Tudni fog róla a bank is, hiszen jelzálogjoggal rajta van, tehát a földhivatal fogja róla őt is értesíteni írásban.

nov. 29. 06:02
 6/11 anonim ***** válasza:
89%
Akkor is köteles vagy értesíteni őket. A szerződésedben benne lesz, hogy a hozzájárulásuk nélkül nem idegeníthatad el. Felmomdásra okot adó körülmény. Melyik bank?
nov. 29. 08:24
 7/11 anonim ***** válasza:
78%

Mennyire vagy biztos benne, hogy a bank nem jegyzett be elidegenítési és terhelési tilalmat? (Az utóbbi években az összes jelzáloghitel mellé bejegyzik ezt a bankok).

A bank engedélye szükséges a jelzáloggal terhelt ingatlan ajándékozásához, ezért vedd fel a bankkal a kapcsolatot és kérdezd meg, mi ennek a menete.

Amúgy milyen célból történne ez az ajándékozás?

nov. 29. 13:26
 8/11 anonim ***** válasza:

" A szerződésedben benne lesz, hogy a hozzájárulásuk nélkül nem idegeníthatad el. "

"A bank engedélye szükséges a jelzáloggal terhelt ingatlan ajándékozásához,"

Ha nincs az ingatlanra bejegyezve elidegenítési és terhelési tilalom, akkor mindenféle engedély nélkül eltulajdonítható az ingatlan.

Az más dolog, hogy tájékoztatási kötelezettsége van a bank felé vagy sem.

Egyébként nem tudom elképzelni, hogy jelzáloghitel esetén ne jegyezne a szóban forgó ingatlanra elidegenítési és terhelési tilalmat egy bank. Szerintem jegyzett rá. Nézzétek meg...

nov. 30. 15:39
 9/11 anonim ***** válasza:
Vannak régebbi hitel típusok ahol nem lett elidegnítés bejegyezve, ettől még szerződésszegés elidegeníteni, ha a szerződésben benne van, hogy a hitelező engedélye nélkül nem idegenítheti el.
nov. 30. 18:42
 10/11 A kérdező kommentje:
Tulajdon lapon nincs bejegyezve elidegenitesi tilalom.
dec. 5. 00:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!