A Diszkont Kincstárjegy hozama csak TBSZ-el személyi jövedelemadó (kamatadó)- és szocho mentes?
Figyelt kérdés
Mivel az OTP mobilbankon keresztül nem tudtam vásáolni, sem az internetbankon, így létrehoztam a Magyar Államkincstár oldalán egy értékpapírszámlát online. Amint elkészült letöltötöttem a mobilra is az ehhez társított app-ot és mindkét felületen azonnal megtaláltam már a DKJ-ket. Vásárolni azonban nem mertem ugyanis felmerült a kérdés ha ez az értékpapírszámla, mi van, ha nem TBSZ számla, akkor bukom a mentességeket. Bár nekem eleve ellentmondásnak tűnik, hogy a DKJ nem a tartós kategória, hiszen pont a rövid lejárati opció miatt nyerte el részben a tetszésem, illetve az adómentessége miatt és ne mutolsó sorban az alacsony kockázati tényező is vonzó. Tehát a kérdés, hogy csak TBSZ számlával merjek vásárolni?nov. 27. 20:01
11/13 nb2019 válasza:
Nyugodtan megveheted, nekem volt pár hónapig (pont úgy jött ki a többi sorozatomnak a kamatfizetése, hogy össze akartam várni, hogy ne aprózzam el a több sorozatú azonos papírba) és adómentesen megkaptam a teljes hozamot. Arra viszont ne számíts, hogy a hozama javulni fog egyik napról a másikra, pont csökkenni fog a hátralevő napok csökkenésével. Jobb hozammal max egy új DKJ kibocsátás során kalkulálhatsz, ha úgy alakul a piaci helyzet.
12/13 anonim válasza:
Nem kell emailezni ha államkincstári számlád van és arra veszel az adómentes.
13/13 A kérdező kommentje:
Közben már megérkezett a válasz a kincstártól, ők is leokézták...
Ezúton is köszi mindnekinek a segítségért!
dec. 1. 13:14
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!