Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Hogy érdemes lakás hitelt...

Hogy érdemes lakás hitelt felvenni? A havi fizetésem hány %-a menjen el a havi törlesztő részletre?

Figyelt kérdés

nov. 15. 13:17
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
93%

Igen kérdező, sajnos sokan kapnak úgy pénzt, hogy nem adóznak utánuk.

Arra gondolt a 8-as válaszoló, hogy a bejelentett bér összege a fontos a banki hitelnél. Sokakat sajnos más bérre jelentenek be, mint amennyit valójában kapnak, általában minimálbérre jelentik be, a járulékok miatt. Így olcsóbb a munkaerő, a fennmaradó összeget feketén csúsztatják oda, borítékban.

Szomorú, hogy ilyen még létezik, nem is kevés helyen...

nov. 20. 16:40
 12/24 anonim ***** válasza:
13%
11: hat ha nem tetszik akkor ne menj ilyen munkára. Saját hülyeségük.
nov. 20. 16:49
 13/24 anonim ***** válasza:
44%

#12 Sajnos ezt nem lehet letudni a szokásos "saját hülyeségük, ostoba tudatlanok" szöveggel.

Építőiparban rengeteg, akár nagyobb állami cégnél is megvolt sokáig a borítékozás.

Persze, mondhatod, hogy "ha nem tetszik ne menj ilyen munkára" de mégis hova a jó édes phaszomba menjen akinek ez a végzettsége?

Sokszor egyetemet végzett emberekről beszélünk. Nyilván a tanulmányok alatt senkinek nem azzal kezdik, hogy örülj ha borítékban megkapod a pénzed. Tanult valaki egy szakot, szakmát, az nem fogja tudni azt mondani, hogy kidob 4-5 év tanulást és elkezd valami mást amikor ott van 22-25 évesen pályakezdőként, a szülei alig várják, hogy dolgozzon és ne kelljen eltartani, a társadalom meg elvárja, hogy 30 évesen saját lakása, kocsija legyen.

Én magam is a fizetésem töredékére vagyok bejelentve. Nyilván nem jó, de még így is kapok havi átlag 700 ezret, nem hajtják ki a belem. Hova menjek? Szakmán belül ritka az ahol teljesen be lennék jelentve, cserébe sokkal lélektelenebb darálók a cégek ahonnan egyik percről a másikra mehetsz a süllyesztőbe, vagy kapcsolatokkal lehet csak bekerülni. Vagy elmehetek teljesen mást csinálni fele annyiért, de akkor megdöglök éhen.

Hitel felvételnél számít, ilyenkor sokan megegyeznek a főnökükkel lakásvásárlás előtt, hogy pár hónapig magasabb bérre jelentse be őket. Az megint más kérdés, hogy fizetés ide vagy oda egyedülállóként ha akartam sem mertem volna 20-30 milliós hitelt felvenni, 200+ ezres törlesztőkkel.

10 millió alatti hitelt vettem fel, aminek a törlesztője 55 ezer Forint. Ezt konkrétan meg sem érzem. De van ismerősöm akinek már volt lakása, annak a kiadásából fedezi az amúgy 300+ ezres havi törlesztő nagy részét.

Én ha akarnék se tudnék annyit felvenni, mert bármi van viszi a bank a lakást.

nov. 20. 17:24
 14/24 anonim ***** válasza:
13%

13: de, pontosan le lehet tudni. A TE döntésed oda menni senki másé. Ha nem lenne jelentkező ilyen feltételekkel nem csinálnák.

A TE döntéseidért egyedül TE vagy felelős senki más. Ideje lenen felnőni és felnőttként viselkedni.

nov. 20. 17:32
 15/24 anonim ***** válasza:
76%

#14 Majd ha túl leszel az általános iskola alsó tagozaton, megtanulsz helyesen írni és szőrösödni fog már a kukid, akkor térjünk rá vissza.

Köszönöm.

nov. 20. 17:42
 16/24 A kérdező kommentje:

Pedig igaza van. Ha nekem valaki azt mondaná, hogy csak x összegre jelent be és a többit külön kapom akkor mennék is tovább.

Nem jó az építőiparos példád, mert vagy 6-700 cég van csak Bp-en.

nov. 22. 09:53
 17/24 anonim ***** válasza:
75%

#16 Éljetek akkor ebben a hitben, nekem mindegy.

"Nem jó az építőiparos példád, mert vagy 6-700 cég van csak Bp-en."

Igen, beböfögtél egy random számot. Számold hozzá, hány munkavállaló van, abból hánynak lenne lehetősége bekerülni mind a 6-700 céghez és mindjárt más a helyzet.

Bár nekem inkább ne ossza az észt valaki, aki a saját hitel lehetőségeinek nem képes utánajárni.

nov. 22. 10:10
 18/24 anonim ***** válasza:
75%
Kérdező, előzőnek igaza van. Kérdeztel egy olyat, amire 8 osztályos végzettséggel magad is rájöhetnél, de ha nem megy, ott a google. De ha írástudatlan vagy, akkpr is ott a telefon, vagy bemész egy bankba és megkérdezed. Ha itt tartasz, hogy egy ilyen alap kérdést itt teszel föl, akkor legyél szerény, és ne oszd az észt.
nov. 22. 11:50
 19/24 anonim ***** válasza:
75%

Úgy gondolom ostoba dolog a SEGÍTSÉG MEGKÖSZÖNÉSE helyett a válaszolókat támadni.

Mert hogy teljesen normális választ adtunk egy olyan kérdésre, amit kicsit kevesebb lustasággal akár saját magának is megválaszolhatott volna.

Aki pedig életre szóló hitelt akar felvenni, az ne legyen lusta, hanem járjon rendesen utána, mert 10-en milliókról meg 20 évekről beszélünk.

Az ostobázás helyett egy "köszönöm a segítséget" illendőbb lett volna, de valahogy ezen az oldalon mindig az osztja legjobban az észt aki kérdez.

De legyen: ostoba vagyok, ideje felnőnöm stb.

Ettől még nekem van saját lakásom, tisztában vagyok a hitelfelvétel mikéntjével, mert voltam olyan ostoba, hogy kellően utánajártam mielőtt vásároltam volna.

Megnéztem meddig ér a takaróm, és eleve addig nyújtózkodtam. Néztem online kalkulátorokat, kértem bankoktól előkalkulációt ami nem mellesleg INGYENES és nem mellesleg ajánlatnak minősül több hétig/hónapig, tehát bőven van időd átolvasni, értelmezni.

Eleve ne ostobázzon olyan ember, aki:

Arra nem képes, hogy felhívjon egy-két bankot, hogy "Kezét csókolom, szeretnék hitelt felvenni, tessék engemet tájékoztatni, mi ennek a menete". Ingyen van.

Arra nem képes, hogy meghatározza a SAJÁT anyagi körülményeit, meghatározza mi az az összeg, ami a SAJÁT fizetéséből hitelre tud/akar szánni.

Elnézést, hogy segíteni próbáltam, hogy kevésbé legyél ostoba. Sok sikert.

nov. 22. 12:32
 20/24 anonim ***** válasza:
76%

"Szerintem te vagy írástudatlan!"

Ostoba ember, aki írástudatlannak nevez valakit gépelési hiba miatt.

"Amúgy ha lenne egy kis eszed, akkor utána néznél és rájönnél, hogy tényleg kb. 6-700 ilyen cég van."

Ostoba ember, aki nem olvassa el a vitapartner válaszát.

"De remélem, hogy ha ilyen fogyatékos vagy akkor majd 70-80 évesen is dolgoznod kell majd."

Ostoba ember, aki a segítség megköszönése helyett másoknak rosszat kíván.

nov. 22. 12:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!