Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Miért nem a lakáshoz jutás az...

Miért nem a lakáshoz jutás az első mindenkinek?

Figyelt kérdés
Autó és albérlet helyett ennek kellene az elsőnek lennie. Az albérlet folyton csak drágul, annak az emelkedését csak valami nagyon versenyképes munkával lehet követni. Míg ha megveszed hitelre a lakást, akkor 10 évig pont ugyanannyi a törlesztő. Nem kell azon idegeskedni, hogy nem emelkedik a bér, hiszen ugyanazt a pénzt kell csak fizetni éveken át! Másrészt amikor eltelik 4-5 év akkor azért igazolódik is, hiszen jó páran vagyunk úgy, hogy ma már hitellel sem tudnánk megvenni azt a lakást, amiben élünk!
tegnap 11:44
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
0%
(Most ezt hiába pontozta le egy majom, kb mióta részvénypiac létezik ez egy érvényes jelenség hosszú távon.)
tegnap 15:11
 12/13 anonim ***** válasza:
0%

#7 "Mert ma 17,5 évnyi átlagbér kell egy lakás megvásárlásához."

Ezt hogy számoltad ki, more?

423 ezer a nettó átlagbér, az akkor 88 milliós lakás. Nem vadiúj luxuslakással kezdi az ember!

tegnap 20:58
 13/13 anonim ***** válasza:
59%

#1 "azt hazudják h a kamat nem változik ha hitelt veszel fel. pedig változik és éveket is emelnek. hiába a szerződés."

Az, hogy te nem tudod értelmezni a hitelszerződést, nem a bank hibája. Ha 10 éves kamatperiódusú hitelt veszel fel, akkor 10 évig biztosan nem változik a kamat.

"albérletnél havonta kevesebbet fizetsz, mint megvasárolva a lakást a hitel fizetésével."

Ez nem feltétlen igaz. Egy átlag albérlet simán van 150 ezer havonta. Míg ha ugyanazt a 37 milliós lakást megveszed mondjuk 20 milliós hitellel, akkor csak 135 körül fizetsz a mai kamatokkal.

#4 "Honnan tudod milyen lakásra van szükséged, ha még nem éltél kettesben a pároddal?"

Én pl. a szülőktől egyből saját (hitellel vett) lakásba költöztem a párommal. Igaz nem 20, hanem 32 évesen, de akkor is...

"Szerintem az albizás mindenképp hasznos mielőtt tízmilliókat költötök sajátra meg 20 évre vesztek fel hitelt."

Szerintem meg fölösleges pénzkidobás, ha ugyanabban a városban van, mint ahol a szülők élnek.

Egyébként kérdező, a probléma ott van, hogy egy 20%-os önerőt mindenképp bele kell tenni, ami manapság legalább 6-7 millió. Azért nem olyan könnyű.

És ma már nincs LTP, aminél anno áthidalóval könnyen tudtál lakást venni. Én gyakorlatilag 7% önerőt fizettem be, a többi az LTP volt és az áthidaló kölcsön.

ma 13:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!