Miért nem a lakáshoz jutás az első mindenkinek?
#7 "Mert ma 17,5 évnyi átlagbér kell egy lakás megvásárlásához."
Ezt hogy számoltad ki, more?
423 ezer a nettó átlagbér, az akkor 88 milliós lakás. Nem vadiúj luxuslakással kezdi az ember!
#1 "azt hazudják h a kamat nem változik ha hitelt veszel fel. pedig változik és éveket is emelnek. hiába a szerződés."
Az, hogy te nem tudod értelmezni a hitelszerződést, nem a bank hibája. Ha 10 éves kamatperiódusú hitelt veszel fel, akkor 10 évig biztosan nem változik a kamat.
"albérletnél havonta kevesebbet fizetsz, mint megvasárolva a lakást a hitel fizetésével."
Ez nem feltétlen igaz. Egy átlag albérlet simán van 150 ezer havonta. Míg ha ugyanazt a 37 milliós lakást megveszed mondjuk 20 milliós hitellel, akkor csak 135 körül fizetsz a mai kamatokkal.
#4 "Honnan tudod milyen lakásra van szükséged, ha még nem éltél kettesben a pároddal?"
Én pl. a szülőktől egyből saját (hitellel vett) lakásba költöztem a párommal. Igaz nem 20, hanem 32 évesen, de akkor is...
"Szerintem az albizás mindenképp hasznos mielőtt tízmilliókat költötök sajátra meg 20 évre vesztek fel hitelt."
Szerintem meg fölösleges pénzkidobás, ha ugyanabban a városban van, mint ahol a szülők élnek.
Egyébként kérdező, a probléma ott van, hogy egy 20%-os önerőt mindenképp bele kell tenni, ami manapság legalább 6-7 millió. Azért nem olyan könnyű.
És ma már nincs LTP, aminél anno áthidalóval könnyen tudtál lakást venni. Én gyakorlatilag 7% önerőt fizettem be, a többi az LTP volt és az áthidaló kölcsön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!