Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Miért nem a lakáshoz jutás az...

Miért nem a lakáshoz jutás az első mindenkinek?

Figyelt kérdés
Autó és albérlet helyett ennek kellene az elsőnek lennie. Az albérlet folyton csak drágul, annak az emelkedését csak valami nagyon versenyképes munkával lehet követni. Míg ha megveszed hitelre a lakást, akkor 10 évig pont ugyanannyi a törlesztő. Nem kell azon idegeskedni, hogy nem emelkedik a bér, hiszen ugyanazt a pénzt kell csak fizetni éveken át! Másrészt amikor eltelik 4-5 év akkor azért igazolódik is, hiszen jó páran vagyunk úgy, hogy ma már hitellel sem tudnánk megvenni azt a lakást, amiben élünk!
tegnap 11:44
1 2
 1/12 Fehérárny válasza:
18%

azt hazudják h a kamat nem változik ha hitelt veszel fel. pedig változik és éveket is emelnek. hiába a szerződés. ha a munka viszonyod megszűnik akkor pedig a hitel egy részét is bukhatod, követelik h azonnal fizess és ha nem tudsz, akkor elveszik az egész lakásodat, házadat. ez magyarország!

a legtöbben minimálbéren él és az semmire nem elég. épphogy kifizeted a legminimálisabb számlakat. sokszor azért is fizetsz amit nem is használsz. jóval többet kell fizetni mint amennyit ténylegesen fogyaszt az ember. pl. én nem fűtök mert a szomszédok megteszik, de fizetnem kell az átalányt. a gázt sem használom annyiszor, hiszen egyedül élek. annak is van alap díja. áram stb is ilyen. csak netem van és azért is 7000 ft kell fizetnem, miközben 2500 al kezdődött és most jóval kevesebbet használom.

tv- csomagra felesleges költenem ha alig vagyok otthon.

120 000 a fizu egy hónapra, annak a fele elmegy a számlákra, a díjakra, ételre és a hitel fizetésére. a kaja is egyhangú csak kenyér, rízs és krumpli. aztán még ruhára, tisztálkodási szerekre is kell a pénz.

albérletnél havonta kevesebbet fizetsz, mint megvasárolva a lakást a hitel fizetésével.

ha nem tudsz fizetni az albérletért akkor csak kilakoltatnak onnét és nem vedzik el az összes pénzedet, nem kerülsz adósságokba, nem büntetnek meg.

míg a vásároltnál ha a hitelt nem tudod fizetni, akkor elveszik a lakást, házat amit megvettél, kifizettetik veled akkor is, adósságba sűllyedsz és meg is büntetnek.

tegnap 11:59
 2/12 Fehérárny válasza:
31%
autót meg azért érdemes venni, mert akkor tud az ember olyan munkát keresni ahol előny ha van autód, pl. ételfutár, virágbolti stb.
tegnap 12:00
 3/12 anonim ***** válasza:
64%

Ez addig igaz, amíg az ingatlanok drágulnak.

Ha fordul a trend, akkor lesz nagy sírás rívás.

tegnap 12:04
 4/12 anonim ***** válasza:
76%

Mert milyen lakást veszel, ha sosem éltél még önállóan, vagy egész életedben 1 lakásban éltél?

Honnan tudod milyen lakásra van szükséged, ha még nem éltél kettesben a pároddal? Szerintem egy kis élettapasztalat is kell, pl nem belevágni 20 évesen.

Szerintem az albizás mindenképp hasznos mielőtt tízmilliókat költötök sajátra meg 20 évre vesztek fel hitelt.

Nekem egyébként fontos, gyűjtök is sajátra, de albi mellett. Az albira kb a fizetésem 20%-a megy el, megtakarításra meg úgy 50%.

tegnap 12:48
 5/12 A kérdező kommentje:
#4 : Ennyi pénze sajnos nem mindenkinek van, hiszen nem ilyen magas a fizetése. 20 évesen nem is kell, de aki 30 évesen egész életében egyedül élve várja a csodát annak azért el kell gondolkoznia szerintem.
tegnap 12:53
 6/12 A kérdező kommentje:
#2 : A munkaeszközt ettől el kell különíteni. Ha autóval dolgozol nyilván autó kell, azért kapod a pénzed. Aki viszont nem autóval dolgozik, annak biztosan kell?
tegnap 12:55
 7/12 anonim ***** válasza:
27%
Mert ma 17,5 évnyi átlagbér kell egy lakás megvásárlásához. Ha minden hónapban a béred felét félreteszed akkor 58 éves korodra tudsz is venni egy lakást.
tegnap 13:29
 8/12 anonim ***** válasza:
73%

Én tök egyetértek veled, de szerintem a válasz is viszonylag világos. A fiataloknak nincs egy önerőnyi pénze és amikor már összejön pár milliócska, akkor olyan nehéz önkontrollt gyakorolni egy hipiszupi autó láttán, hogy egyszerűen elcsábul és kész. Mégjobb, ha azt is hitelre veszi. Miért csábul el? Mert a lakás még mindig olyan távoli célnak tűnik, hogy tán sosem lesz belőle semmi. Hát akkor legalább egy autóval tegyem boldoggá magam. És kb. ennyi.

Az albérlet viszont szerintem legtöbb esetben nem választás kérdése. Nagyon sokan több száz km-re élnek a szüleiktől, ha akarnának sem tudnának évekig otthon élni és gyűjtögetni. Ha pedig nincs önerő, akkor nincs túl sok opció.

tegnap 13:34
 9/12 anonim ***** válasza:
83%

Autó: sajnos vidéken sok helyen nem tudsz autó nélkül eljutni munkába, boltba, orvoshoz.

Albérlet: nem mindenki tud/akar a szüleivel élni 30-40 éves koráig.

tegnap 14:40
 10/12 anonim ***** válasza:
35%
Én vehetnék pl hitel nélkül is lakást bpesten, de a részvények jobban hoznak, úgyhogy azokba megy a pénz.
tegnap 15:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!