Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » KHR-ben szereplés, adósságkivá...

KHR-ben szereplés, adósságkiváltás?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Egy nehezebb időszakot követően, a korábbi banki hitelem végrehajtásra lett átadva. Az adataim már szerepelnek a KHR-ben, viszont közben már újra rendelkezem fix állással, rendes jövedelemmel.

Van olyan hely, bank, ahol van lehetőség adósságrendező hitelt/kölcsönt így felvenni?

Alapesetben tudom, hogy mik a hitelfelvétel feltételei, de ezt az esetet nem ismerem. Milyen lehetőségeim vannak?

A jövedelem letiltás is lehetséges, csak az akkor hosszabb folyamat, és letudnám inkább egyösszegben. Van a nevemen egy ingatlan, aminek én vagyok ugyan a tulajdonosa, de Édesapám a haszonélvező. Végrehajtási jog lett bejegyezve, de azt mindenképp szeretném elkerülni, hogy a házzal történjen valami.

Tudtok esetleg “gyorsabb” megoldást?

Előre is köszönöm.

okt. 23. 23:23
 1/7 anonim ***** válasza:

Ha már át van adva végrehajtásra, szerintem a legegyszerűbb megegyezned a végrehajtóval.

Ha kötöttök egy megállapodást, amiben vállalsz részletfizetést, és betartod a feltételeket amiben a végrehajtóval megállapodtok, akkor semmi nem fog történni a házzal. Amíg rendesen fizeted havonta megállapodás szerint, addig a végrehajtás szünetelni fog.

Ráadásul az esetek többségében a végrehajtóval az egyezség megkötése során valamit alkudni is lehet a tartozásból, ha ügyesen tárgyalsz, valamit általában elengednek, és a maradékot fizeted részletre. Én itt már nem futkosnék adósságrendező hitel után, hanem egyértelműen a végrehajtóval kezdenék egyezkedni.

okt. 23. 23:37
 2/7 anonim ***** válasza:
Ebben a helyzetben bank már nem ad kölcsönt, így csak megoldás van, a végrehajtóval tudsz megegyezni, illetve ha többet is tudsz időnként befizetni, mint a részletekben megállapított összeg, akkor azt is érdemes megtenni, hogy időnként előtörleszted a tartozást, így hamarabb elfogy és kevesebb lesz a késedelmi kamat is.
okt. 24. 05:22
 3/7 anonim ***** válasza:

Raadasul olcsobb is megegyezni a vegrehajtoval. Mert ha hitelt vennel fel akkor a kamattal terhelt adossagodat egy kamattal terhelt hitellel fizetned. Csak epp a banknak es nem a vegrehajtonak. Ha megegyeztek a vegrehajtoval akkor az osszeg fix lesz. Es csak arra fizetsz kamatot.

Tehat mondjuk a banknak fizetett 60honapos 60k helyett kifizetheted a tartozast pl 60honap alatt es 50kval..

okt. 24. 06:38
 4/7 anonim ***** válasza:
Remelem ertheto. Ha a vegrehajtonal van 3millio tartozasod akkor ha felvennek 3millionhitelt akkor mondjuk 5ev alatt visszafizetnel 4,2millat, havi 70kval. De a vegrehajtoval megallapodva csak havi 50kt kell kifizetned 60honapig, mert az a 3milla mar kamatos.
okt. 24. 06:40
 5/7 anonim ***** válasza:
57%

3-4 ez óriási tévedés, természetesen a végrehajtónak fizetendő részletbe is bele van kalkulálva a kamat, meg még a késedelmi kamat is, hiszen ha nem így lenne, mindenki direkt nem fizetné a banki hiteleit, alig várná, hogy bedőljön a hitele és végrehajtásra kerüljön, mert ha sikerül megegyezni a végrehajtóval akkor "kamatmentes részletekben" fizetheti ki a tartozását.

Gondolkozz egy kicsit, mielőtt butaságokat terjesztesz.

okt. 24. 07:52
 6/7 anonim ***** válasza:

Ember olvasd el mit irtam. Kamattal terhelt adossag. Persze hogy a vegrehajtas alatt levo osszegben benne van a kamat es egyeb koltsegek. Sehol nem irtam ennek ellenkezojet. Van egy tokeresz, ami a teljes tartozas egy kis szelete, az ossze tobbi az kamat es egyeb dij.

Ha most a vegrehajtonal, a peldamnal maradvan van 3millio tartozasa, aminek nagy resze kamat, egy masik resze toketartozas, akkor meg tud egyezni vele hogy 60honap alatt kifizeto az egesz 3milliot. Ez neki havi 50kba fog kerulni. Megirjak a szerzodest es katonasan torleszt.

Ha felvehetne hitelt akkor felvenne 3milliot, amivel torlesztene az egesz vegrehajtas alatt allo osszeget(ha nem kap semmilyen elengedest). Erre a 3milliora neki kb 4,2millat kene visszafizetnie 60honap alatt, ami havi 70kt jelentene. Tehat a banknak is fizethetne kamatot. Es tobbet kene torlesztenie.

Erted amit leirtam?

okt. 24. 08:05
 7/7 anonim ***** válasza:
Mindenki szamara egyertelmu, hogy a vegrehajtoi levelben szereplo teljes osszeg az a kamattal novelt osszeg. Le is irjak hogy mekkora a toketartozas es milyen egyeb koltsegek merultek fel. Az az osszeg a megegyezéses torlesztesi szerzodes megkotesekor fix lesz, fix torlesztovel, fix futamidore. De
okt. 24. 08:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!