Mennyire gyakori Magyarországon, hogy valakit beültetnek tagnak egy ún. fejlesztési egyesületbe, közben elvitetik vele a balhét?
A stróman ügyvezetőkkel ugyanezt csinálják, egy időben ment az hogy pár tízezer forintért hajléktalanokat raktak be, mert balhé esetén őket nyugodtan eltilthatták vagy mehettek a nem létező vagyonukra a károsultak.
Nem pont ugyanaz a példa, de a módszer nem ismeretlen.
Hajléktalannak nem hajléktalan, de külső segítség nélkül még háza sem lenne, nagyon naiv, együgyü, ráadásul nem ért a pénzügyekhez sem. Van diplomája, s a kérdésben említettek, akik bejuttatták ide, felajánlottak neki egy könnyű másoddiploma lehetőséget, amelyet meg is csinált, gondolom, ezért a munkakörért.
A nőnek nincsenek komoly kapcsolatai, gürizik a férjével együtt, hitelre vettek lakást, lányuk egyetemét is hitelre fizették.
Szóval sajnos a kelleténél is röghöz kötöttebbek, sajnos. A mai napig nem tudták befejezni a házuk melléképületét sem. A férfi ügyes kezű, de már 60 éves lassan, a szakik meg jórészt lenyúlták őket, kókler munkát hagyva maguk után.
Eredetileg városban laktak, lakásban, kevesebb kiadással, de azok, akik miatt most ott vannak vidéken, mézes-mázas szavakkal, ígéretekkel odacsalogatták őket, aztán hülyére vették szegényeket.
2-es!
A stróman kifejezés jutott eszembe már a kérdés kiírása pillanatában nekem is. Ki kellett írnom e kérdést, mert teljesen le vagyok döbbenve, hogy a környezetem, nagyon régi ismerőseim között is vannak strómanok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!