Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » A gyakorlatban mikor (dátum!)...

A gyakorlatban mikor (dátum!) fog rászabadulni a piacra sokkszerűen az a megtakarítás, ami jelenleg állampapírban van?

Figyelt kérdés

okt. 19. 22:48
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
0%
he?
okt. 19. 22:51
 2/14 anonim ***** válasza:
81%

A PMÁP jövő évi kamatfordulói például kiváló alkalmak lehetnek, hogy kivegyék az emberek a pénzüket. Sorozattól függően a kamatforduló napja lehet

- január 20, 27

- február 7,20,21,23,24

- március 20,21,24,27

- április 20

- május 21

- június 20

- július 20, 26

- augusztus 1

- november 29

- december 20

Lásd: [link]

okt. 19. 23:06
 3/14 anonim ***** válasza:
68%
A kamatok a fentebb írt dátumokon, a teljes tőke meg leginkább az állampapírok lejártakor. Nyilván lesz egy rész, aki idő előtt visszaváltja, erre is van egy jellemző statisztika, azonban ő közülük sokan csak azért váltják vissza idő előtt, hogy jobb kamatozású papírba tegyék, tehát azok a pénzek nem fognak a piacra szabadulni (és inflációt gerjeszteni).
okt. 19. 23:16
 4/14 anonim ***** válasza:
65%
Nem fog, mert aki álompapírban tartja a pénzét, azért teszi, mert nem tud jobbat. Tehát, lejáratkor visszateszi abba, amit épp akkor elétesznek. A hozam (vagy annak hiánya) számukra lényegtelen.
okt. 20. 00:28
 5/14 anonim ***** válasza:
68%

Egyébként attól, hogy államkötvényben van, attól még a pénz ott kering a rendszerben, hiszem ez csak egy hitel az állam felé, annyi, hogy így az állam költi el a pénzt, fizeti a hitelezőnek a kamatokat, majd lejáratkor visszaadja. De közben új kötvényeket is kibocsát az állam. Ha többet bocsát ki, mint a lejárók, akkor nő az államadósság, fordított esetben csökken.

Az igazi trükk azonban az, amikor a jegybank vásárolja az államkötvényeket, hiszen ebben az esetben az állam "új pénzt" kap és a kormányzat abból költekezik. És mivel több pénz lesz így a rendszerben, szépen beindul az infláció, azaz minden forint kicsit elértéktelenedik. Így ez lényegében felfogható az adóztatás egyik alternatívájának is.

okt. 20. 01:39
 6/14 anonim ***** válasza:
58%
Annak a penznek ami pmapba van valoszinuleg csak nagyon nagyon kis resze eri el a piacot.
okt. 20. 03:34
 7/14 anonim ***** válasza:
58%
Fogyasztásra szerintem semmikor, ha ki is veszik PMAP-ból, átrakják más befektetési formába.
okt. 20. 07:34
 8/14 anonim ***** válasza:
42%
Ezzel riogatnak, de nagy hatasa nem lesz.
okt. 20. 08:16
 9/14 anonim ***** válasza:
68%
Attól még hogy kifizetik a kamatot nem jelenti azt is hogy el is költik az emberek. Pont hogy az a gond h nem akarnak költeni
okt. 20. 08:32
 10/14 anonim ***** válasza:
35%
Valszeg tényleg ez a helyzet. Aki odateszi a pénzét, nem teszi máshova. Sokat agyaltam, hogy adjak-e ennek a kormánynak pénzt, aztán úgy döntöttem, hogy nem adok. Most már biztosan jól döntöttem, bár a tavalyi év rosszabb lett, mintha állampapiroztam volna.
okt. 20. 08:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!