Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Miért csökken a megtakarításom...

Miért csökken a megtakarításom, hogyha tőkegarantált értékpapírt vettem?

Figyelt kérdés

OTP-s vagyok, eddig persely funkcióval gyűjtögettem a pénzem, ezzel az összeggel szerettem volna valamit kezdeni. Fél-egy éven belül valószínűleg szükségem lesz a pénzre, ezért hosszú távú lekötés nem volt opció. Amit ajánlottak, annál a fő kérdésem az volt, hogy kevesebb ugye nem lesz a pénzem. Tőkegarantált, szóval nem.

Ahogy átrakták egyből azt mutatta, hogy -600 ft. Úgy voltam, hogy hátha reggelre javul, erre már -3000-nél jár 😡 Mit jelent, hogy tőkegarantált, hogyha már az alaptőke alatt van a megtakarításom?

okt. 8. 08:42
1 2
 11/11 Havasi Csongor válasza:

Ha tőkegarantált értékpapírt vásároltál, a befektetésed névértéke a lejáratkor garantáltan visszajár, de vannak olyan tényezők, amelyek miatt a megtakarításod időközben csökkenhet. Néhány gyakori ok:

Kamatok, hozamok alakulása

Kezelési költségek, díjak

Másodpiaci árfolyam-ingadozás

Infláció hatása

Ha a cél a tőke reálértékének megőrzése is, érdemes figyelni az inflációt meghaladó hozamú eszközökre, illetve mérlegelni, hogy a befektetésed milyen hosszú távon tudja biztosítani számodra a kívánt pénzügyi célokat.

nov. 8. 16:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!