Hol tudnék legegyszerűbben részvényt venni? Vagy legegyszerűbben befektetni?
Illetve az után kell adózni, ha igen mennyit?
Totál nem értek a pénzügyekhez, de hallom, hogy mindig vannak olyan cégek, ami stabilak (amerikai fegyvercégek Lockheed Martin pl vagy Richter/Mol itthon) és nem akarok minden pénzem államkötvénybe betenni (mert csak ehhez értek vagyis ez a legegyszerűbb megtakarítás).
Gondolkoztam még aranyon de ahhoz is érteni kell, hogy épp mennyit ér és félek, hogy át is vernek.
Szóval részvényekre lennék kíváncsi, hogy hol a legegyszerűbb vásárolni ahol nincs mindenféle adminisztráció, szerződések meg ilyenek.
Hölgyeim és uraim, íme a dumb money…
Nos olyan nincs, hogy nincs adminisztráció és szerződések, szóval vissza a rajtkockára…
Kérdező, szerintem jobb, ha inkább hagyod állampapírban a pénzed. A tőzsde mindig kockázatos, még a bluechip részvények is. Hasonló mentalitással én is kipróbáltam egy minimális tőkével. De OTP-vel is jártam úgy, hogy pont kifogtam egy medvepiacot és muszáj voltam ülni a részvényeken, hogy egyáltalán nullával ki tudjak szállni. Kezdőként úgyis bele fogsz esni abba a hibába, hogy a közelmúlt árfolyamából sejteni véled, hogy merre fog mozdulni és jól belevásárolsz valamibe, ami aztán esni kezd. És akkor vagy bukóval szállsz ki, vagy muszáj leszel várni és "hátha". Nekem nem volt ehhez idegzetem, másfél évig próbáltam, aztán elegem lett.
Egyébként valamilyen értékpapír vagy brókerszámla kell és természetesen akár mobilappon keresztül is tudsz vásárolni, de valamelyik brókercéggel akkor is kell szerződés. És pl. magyar tőzsdén a real-time adatokért fizetni kell, anélkül csak 15 perccel késleltetett árfolyamokat látsz.
#6 Te meg szakadj már le a hülye Victory vackoddal, senki nem kíváncsi rád!
2
Revoluton ez pontosan így működik, de nem ingyenes, minden tranzakciónak van némi költsége.
Kicsit komolyabb a trading212.
Letöltöd az appot a telefonodra (laptopon is megy böngészőből), regisztrálsz egy invest-számlát, igazolod a személyazonosságod, bankkártyával feltöltöd a számládat az általad kívánt összegre.
Tranzakciós költségek nélkül, akár napon belül is korlátozás nélkül tudsz részvényeket venni-adni. Sok ezer részvényből tudsz válogatni, a világ minden részéből. (Talán tudok neked regisztrációs linket is küldeni, ha szeretnéd, ha azzal regisztrálsz, akkor mindketten kapunk némi ajándékrészvényt, 10-100 USD közötti értékben.)
Besétálsz az otp-be, és megmondod a néninek aki ott ül a pult mögött h részvényt szeretnél venni. Ez a legegyszerűbb módja neki.
Ugyan van ennél jobb és olcsóbb lehetősége is, de ha ennyire zöldfülű vagy neked igazából mind1 úgyis-ugyis bukó lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!