Hol tudnék legegyszerűbben részvényt venni? Vagy legegyszerűbben befektetni?
Illetve az után kell adózni, ha igen mennyit?
Totál nem értek a pénzügyekhez, de hallom, hogy mindig vannak olyan cégek, ami stabilak (amerikai fegyvercégek Lockheed Martin pl vagy Richter/Mol itthon) és nem akarok minden pénzem államkötvénybe betenni (mert csak ehhez értek vagyis ez a legegyszerűbb megtakarítás).
Gondolkoztam még aranyon de ahhoz is érteni kell, hogy épp mennyit ér és félek, hogy át is vernek.
Szóval részvényekre lennék kíváncsi, hogy hol a legegyszerűbb vásárolni ahol nincs mindenféle adminisztráció, szerződések meg ilyenek.
Nekem ilyen egyszerű befektetésre Lightyear kényelmes és jó megoldásnak bizonyult. Egyszerű beutalás vagy kártyás feltöltés után néhány kattintás megtalálni és megvenni vagy eladni bármilyen részvényt.
Ingyen nyithatsz náluk TBSZ számlát is, hogy ne kelljen adóznod utána.
#22 Azért a tőzsde, részvények és a TBSZ működésének is érdemes utána nézni, hogy ne érjenek meglepetések. Nem lehet mindent összefoglalni néhány mondatban.
Érdemes azzal indítani, hogy rákeresel a Lightyear-en, hogy milyen részvényekből tudsz vásárolni, megtalálod-e náluk azokat, amik téged érdekelnek.
A TBSZ-el az adókedvezményért cserébe járnak bizonyos kötöttségek. (Olvass utána, hogy mit jelent a TBSZ nulladik éve, miért fontos a 3 és az 5 év, hogyan is működik az adókedvezmény.)
Azt is fontos észben tartani, hogy a Lightyear nem jelenti be a NAV-nak, hogy TBSZ-t nyitottál, ezt az adókedvezmény igénybevételéhez neked kell adott határidőn belül megtenned. A LY minden infót megad hozzá, de beküldeni neked kell a nyilatkozatot.
Meg azért arra is keress rá, hogy mások mit mondanak róla, ki milyen előnyeit, hátrányait látja. Attól, hogy itt akár nekem, akár másnak bejön, vagy csak nem tűnik fel, hogy vacak, még másnak lehetnek számodra fontos kritikái vele kapcsolatban, amiket jobb előbb megismerni, mint utólag bosszankodni miatta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!