Melyik Banknál lehet úgy hogy hitelt felvenni,hogy nem honaponként,hanem évenként fizetem ki?
"A" bank, befizeted nekik az éves tartozást egyszer egy évben,
ők majd havonta átutalják az aktuális törlesztést "B" bankba, ahonnan felvetted a hitelt.
Bankfüggő a dolog. Nálam pl az a módszer, hogy van egy törlesztési számla (normál folyószámlám nincs is a banknál) és oda kell minden hónapban a fordulónapig elutalnom a törlesztőt. Utalhatom több részletben, utalhatok többet, nekik mindegy, ők az adott napon a törlesztőt megpróbálják elvinni, ha ott az összeg rendben, ha nincs, sikertelen. Ha többet utalok, az parkol (természtesen nulla kamattal).
De találkoztam olyan bankkal is, aki visszautalja a többletet.
Ahhoz, hogy előtörlesztésnek minősüljön, szerintem ezt az igényt a bank felé jelezni kell (már csak azért is, hogy tudják hogy törlesztőrészletet vagy futamidőt akarsz-e csökkenteni). Automatikus ez max akkor lehet, ha a szerződésben benne van a szabályozása.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!