Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » NYESZ:R számla megszűntetése,...

NYESZ:R számla megszűntetése, hogyan ?

Figyelt kérdés

A MEGEMELKEDETT banki költségek, számlavezetési díj,tranzakciós stb miatt gondolkodom, hogy eladom, és FIX,vagy Bónusz magyar

állampapírt veszek?Minden feltétel adott,tehát nyugdíjas vagyok ,17 éve kezdtem el a gyűjtőgetést, nem vettem igénybe adójóváírást.Milyen banki költségekkel kell számolnom,ha minden eszközalapomat eladom,majd rákerűl a lak. foly. számlámra? Onnan díjmentesen tudok az államkincstárnál már vásárolni.A kamata még ha nem is sok, de talán biztosabb mint a nyesz .r számlán!KB .:Fél éve már érdeklődtem átcsoportosítás miatt,csak a költségeket nem kérdeztem,köszönöm a hozzáértő válaszokat!

#Nyesz R Számla megszüntetése,hogyan?
ma 12:24
 1/1 krwkco ***** válasza:

Az eladásnak a kondíciós lista szerinti díja van. Ha van állampapírod, akkor ott érdemes meggondolni az eladás helyett a későbbi értékpapírtranszfert.

Ha nyilatkozol a NYESZ-R megszüntetéséről, akkor az eszközök (vagy csak a pénz, ha nincs más) átkerülnek a normál értékpapírszámládra.

Onnan át kell mozgatnod egy lakossági folyószámlára. Ez bankon belül általában ingyenes. Ha nincs ott folyószámlád, lehet hogy érdemes rövid időre nyitni egyet.

Az államkincstárnál bankkártyával vásárolhatsz. Annak nincs költsége.

ma 12:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!