Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Van szabad 30 millió forintom,...

Van szabad 30 millió forintom, mibe fektessem?

Figyelt kérdés
Revolut számlán van fontban. Gondoltam olasz, brit vagy portugál ingatlan befektetésre. De ennél tovább nem terjed a fantáziám. A magyar történésekről félek (v.ö. gazdasági semlegesség). Havi, vagy legalábis rendszeres kivétet szeretnék belőle.

szept. 27. 08:55
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
59%

És ha külföldön veszel ingatlant, akkor van lehetőséged arra, hogy megbízz valakit, aki intézi a kiadással járó feladatokat?

Ugye, nemcsak annyi, hogy havonta jön a pénz a bérlőtől. Sok probléma lehet, amit a tulajdonosnak kell megoldani, és persze ha nem vagy ott, nagyon könnyen átverhetnek, tönkre tehetik.

Szerintem az ingatlan itthon is teljesen jó befektetés.

szept. 27. 09:21
 2/13 anonim ***** válasza:
18%
Mi a cél? Mekkora időtávra? Mennyire vagy hajlandó kockázatot vallani?
szept. 27. 10:25
 3/13 A kérdező kommentje:
#1: félek Orbantol. Ezért kacsintgatok külföld felé.
szept. 27. 13:11
 4/13 A kérdező kommentje:

#2:

- 30 éves időtáv, havi vagy legalábbis időszakos jövedelemmel.

- Kockázatot csak a portfólió egy részére vállalnék, a nagyrésze konzervatív lenne.

Kockázat alatt értem: például vennék lakást Kairóban, de lémann brothers részvényt nem vennék.

szept. 27. 13:16
 5/13 anonim ***** válasza:
60%

Kezdem érezni a trollszagot, de mindegy.

A szokásos megoldás valamilyen all-world ETF, amiből 3-4% SWR erejéig csipegetsz, jelen esetben olyan havi 100 ezer forintot. Ez nem felel meg neked, vagy más miatt szemezel kairói ingatlanpiac szintű big brain ötletekkel?

szept. 27. 13:47
 6/13 anonim ***** válasza:
62%
#5 egyértelmű, hogy az.
szept. 27. 19:19
 7/13 anonim ***** válasza:
0%

Ennyi pénz lofsz ingatlan befektetéshez még mo-n is nem hogy külföldön.

Ha értesz hozzá tőzsde, de akkor mondjuk nem kérdeznéd szal állampapír valo neked. Kivenni meg max havi egy mekis kaja árát fogod ebből kiveni tesó...

szept. 27. 20:55
 8/13 xswerdy ***** válasza:
85%
hol élsz amúgy? Én távoli országban biztos nem vennék ingatlant. Egyrészt nem ismerem a viszonyokat, könnyen átvehetnek. Másrészt oda utazgatni, akár azért, hogy megbízz eg ügynököt, aki a kiadást intézi... Én nem vállalnék be ilyesmit. Tőkepiacban gondolkodnék, alapvetően ETF-ben.
szept. 27. 22:47
 9/13 anonim ***** válasza:
59%
3: mitől? Beköltözik a lakásodba?
szept. 28. 12:34
 10/13 A kérdező kommentje:
#9: haha, igen, ilyesmire gondoltam...
szept. 28. 21:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!