Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Mit tud kezdeni a párom, ha...

Mit tud kezdeni a párom, ha kiderült, hogy egy 10 milliós hitelt nem kezdett el visszafizetni, s felmondták a szerződést?

Figyelt kérdés
Azt mondja, nem kapott semmilyen értesítést erről. Elvileg ha a felét októberig kifizeti, elfelejtődik az ügy. Sajnos se én (én már amúgy is többször kisegítettem) se a családja nem tudja ebben segíteni. Rengeteg pénzt akar vissza a bank. Mi lenne most az optimális megoldás?

szept. 24. 09:52
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
100%
Ha nincs sajat lakasuk akkor nincs mit elarverezni.
szept. 24. 18:04
 32/42 A kérdező kommentje:
És akkor mi van?
szept. 24. 18:18
 33/42 anonim ***** válasza:
100%
Az se sokkal jobb helyzet, mert meg fogják próbálni a pénzt behajtani, ez azt jelenti, hogy minden jövedelemből minden elérhető helyről mindaddig, amíg a pénz vissza nincs fizetve. Ha ez sok idő, akkor a kamatteher igen magas lehet, tehát ez egy nagyon nehéz életet jelenthet, ha nem sok a jövedelem. Emiatt szoktak többek közt külföldre menni, mert abból a jövedelemből nem vonják.
szept. 24. 18:25
 34/42 anonim ***** válasza:
100%

Én a szüleit sajnálom...

Hogy lehet valaki ekkora idióta?

szept. 24. 19:17
 35/42 krwkco ***** válasza:
100%

" akkor lényegében mehet az utcára, erre számítson? Se neki se a szüleinek nincs saját ingatlanjuk"

Ez pont azért kedvező helyzet, mert nincs ingatlanjuk. Nem tudják tőlük elvenni. Ott fognak lakni, ahol eddig.

33% letiltás a fizetésből, nyugdíjból. Vagy megállapodás a végrehajtóval egy észszerű havi törlesztésben. A kezeseit sajnálom, de a párodnak jó lecke lesz.

Ha oda kerül a sor, nézz utána a végrehajtás szabályainak és védd a tulajdonodat a lefoglalástól.

szept. 24. 19:35
 36/42 anonim ***** válasza:
100%

35 vegrehajtoval nem kehet alkudozni, viszi a maximumot a 33% ot mindenkitol.( ados adostarsak)

Kerdezo te meg menekulj mielott belekeveredsz

szept. 24. 21:21
 37/42 anonim ***** válasza:
100%

Te mit akarsz egy ilyen férfitól? Egész életében ezt a hitelt fogja törleszteni, vagy pont azért nem fog dolgozni sose rendes helyen, hogy ne tudják tiltani a fizetéséből.

Meg eleve milyen ember, aki ilyen helyzetbe belemegy. Leírtad, hogy nem is költötte felújításra, amire elvileg felvette. Felélte, elverte. Mehetett volna a szüleihez haza, ha nem volt munkája. Meg én még olyat nem láttam, hogy vendéglátásba, gyorsétterembe, alkalmi munkára ne kerestek volna embert egész évben. Szóval évekig nem dolgozni is fura. Főleg férfiként, akik egy csomó fizikai munkát is el tudnak végezni. Ez a pasi szeretett volna pénzhez jutni, munka nélkül, felelőtlen, semmi felelősségérzete nincs.

És nem a szüleit értesítette a bank, hanem biztosan a szülei lakcímére van ő is bejelentve, az a hivatalos levelezési címe.

Remélem, nem arról álmodozol, hogy majd a te kedvedért megváltozik, meg majd te megmented.

szept. 25. 09:03
 38/42 anonim ***** válasza:
100%

A párod hazudik. Lakásfelújítási hitelhez fedezet. Hitelszerződés, beszedési megbízás is álltalában.

Olyan sincs, hogy nem kükdenek felszólítást. Olyan sincs, hogy a felét fizesse be és elfelejtik. Biztos egy olyan emberrel akarsz lenni aki non stop hazudik és a pénzed akarja?

szept. 25. 19:16
 39/42 anonim ***** válasza:
100%

És még is mire adott volna a bank 10m ftot ingatlan fedezet nélkül?

Ráadásul a bank azonnal kúld felszólítást, ha kimarad egy törlesztő.

szept. 25. 19:19
 40/42 anonim ***** válasza:
100%
Lehet szerkesztett egy banki papírhoz hasonlót, és nincs semmi tartozás, de neked beadja, hogy van, és ha adsz valamennyit ő akkor is jól jár. De ez durva, ha igaz soha nem lesz közös, és nyugodt életetek/életed. Engem is letarháltak banki hitel miatt, hála isten nem az én nevemen volt, de az illető mindig sajnálattal magát,hogy ott a gyerek, meg viszik a házat stb, és ez ment évekig. Most se ház se pénz. Vigyázz! Szeretet, szerelem nem tud megoldani minden nehézséget.
szept. 25. 19:32
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!