Havonta 100ezer forintnyi félretett pénz milyenek számít?
Biztos félre tudnék, ha nem sportolnék, nem járnék programokra a barátaimmal, nem tartanék kutyát, nem mennék nyaralni, nem vennék minőségi kajákat, nem csináltatnám meg a fogaimat stb.
De olyan unalmas otthonülős élet mellett biztos vagyok benne, hogy inkább felkötném magam az első fára.
30 évesen mi is járunk bulizni, kirándulni. Fogamat 5 éve csinálta meg magánfogorvos stb. Elég rossz látni, hogy tele van tizenéves ribizlikkel a bulizóhely, mert én akkoriban bulizás helyett könyveket olvastam meg dolgoztam suli mellett.
Feleségemmel ketten dolgozunk, mindent ki tudunk fizetni (lakáshitel, autó fenntartás, szórakozás, minőségi étel, többször is elutazunk, sőt még adományozunk is minden hónapban elég sokat). E mellett mi is kb 100ezret félre tudunk rakni. Így nekünk ez elég jó, mert mi kb csak arra rakunk félre, hogy ha valami nagy baj van, legyen mihez nyúlni. (Pl macskánkat valaki jól elintézte, kapásból 200ezer volt a csonttörését megműttetni)
Persze ha összegyűlik idővel elég, akkor egy saját házon ugye mindíg van mire költeni, azért igazán jobban örülnénk ha háromszor ennyit félre tudnánk rakni, mert akkor nagyobb biztonsággal tudnánk alakítani a házon. De azért így is nyugodtan és kényelmesen elvagyunk.
És igen, mi is tudnánk többet félrerakni, ha nem mennénk sehova és minden nap zsíroskenyeret ennénk, dehát egyenlőre örülünk, hogy nem vagyunk erre rákényszerülve, mint egyesek, akik amellett még félre sem tudnak rakni.
Azért nem olyan rossz az a 100ezer, ha amellett kb mindened megvan, de ha abból mondjuk házat szeretnél venni, vagy autót, az igen karcsú sajnos. Mert oké, hogy 10 év múlva lesz 12 milliód, de az addigra ugye nem fog annyit érni.
A te korodban más meg gyereket nevel, nem bulizni jár. Te r*bi xD Miért kéne tizenéves lányokat ler*bizni, akik bulizni járnak? Amellett szerinted nem marad idő könyvet olvasni? Mikor kéne bulizniuk, 60 évesen?
"de ha 3 éven belül egy házat akarsz venni, akkor kéne kb. 600-700 ezer"
Te se nagyon a földön élsz, most lett kész a házunk Győrben, oké okosotthon meg egy két extra ( szauna, szolárium stb ) de 140M-ra értékelte a biztosító a múlt héten...130nm...egy rotty panel 30-35M...havi 7 kilo eltéve durván éves 7M, még ha nem számolom az inflációt, akkor is 3 évre az 21M amiről beszélsz... milyen házat akarsz Te abból venni??? :) még hitelt se nagyon adnak ha annyi a kezdő
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!