Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Mi értelme van a Revolutnak?

Mi értelme van a Revolutnak?

Figyelt kérdés
aug. 16. 12:40
1 2 3 4 5
 11/43 Meton ***** válasza:
Én a virtuális kártya miatt csináltam meg a Revolut-ot. Jók a váltási arányok, de eleve nem értem, hogy mikor ki váltja a pénzem, szóval ez számomra érdektelen. A virtuális kártya már érdekesebbnek látszik, mert ha egyszer megadom az adatait, akkor többet nem lehet használni. Ez viszont nagyon bonyolítja a vásárlást. Macerás állandóan újra generálni az adatokat, az egy gombos vásárlás így eleve esélytelen. Végül oda jutottam, hogy semmit nem tud, ami segítene, ezért nem is használom. Szerencsére ingyen van.
aug. 22. 10:57
 12/43 anonim válasza:
100%

Azért itt két kártyát összekevertél!

1 - Virtuális kártya - soxor lehet használni. Viszont fizikailag nem létezik. Én olyan helyeken (boltokban) használom, ahol bízom az eladóban. Például Alza, eMag, Temu, Aliexpress, stb.

2 - Az egyszer használatos kártya - egy másik virtuális kártya, amelyiket viszont csak ott használom, ahol először vásárolok, vagy nem bízom a boltban!

Ami viszont fontos:

Az egyszer használatoa kártya után maga a rendszer generálja az újat és azzal neked nem kell foglalkoznod, csak felhasználáskor a megfelelő rovatokba bemásolni az adatokat!

Tehát közel sem olyan macerás, mint azt te gondolod!

aug. 23. 06:21
 13/43 Meton ***** válasza:

A virtuális kártyához ha jól tudom, mobilteló kell. Oké, hogy ingyenes, de ha a mobil lemerül, könnyen bajba kerülhet az ember.

A 2. vagyis egyszer használatos kártyánál pontosan az a baj, hogy minden alkalommal ki kell tölteni az adatokat. Ez biztonságos, pont ezért szerettem volna, de sokat kell pötyögni. Jobban szeretem, hogy elég, ha rákattintok egy gombra, semmit nem kell kitölteni, csak hozza a futár a csomagot. Nem kell kitölteni se bankkártya adatokat, se lakcímet, nem kell futárt választani, de még bele sem kell egyeznem semmibe, mert mindez egy gombnyomással megvan. Persze senki nem használja a gépem, főleg nem olyan, aki nem lenne jó, ha vásárolna róla.

aug. 24. 12:29
 14/43 anonim válasza:

Okay, erre jó példa a Temu!

Alapból megadtam a virtuális kártyámat (egyszer régen) és a címemet. Minden alkalommal arra terhel, oda küld. Persze lehet ilyen esetekben is egyedi eltérést megfogalmazni (példul az otthoni helyett a munkahelyi címet, vagy csomag automatát, stb.)

A virtuális kártyához és az egyszer használatoshoz sem kell mobil! Sőt Windows alatt könnyebb másolásra bírni a gépet, mint mobilon...

aug. 25. 07:54
 15/43 Bright Knight válasza:

Nem von le semmit a számládról, mint a bankok.

Ez(pl. az MBH esetében) különösen idegesítő szokás, mert nem jelzik semmilyen módon csak amikor fizetni akarsz, akkor szembesülsz vele, hogy nincs is annyi a számlán, mint egy órával azelőtt volt.

A Revonál ez nincs.

Én kifizetem bankkártyával azokat, amiket csak onnan lehet, (pl. hitelkártya törlesztést nem lehet Revolutról utalni - volt erre nézve egy kálváriám), aztán a maradékot átrakom a Revolutra.

aug. 25. 10:42
 16/43 Meton ***** válasza:
39%
Azért ez nem csoda kártya, ez sincs ingyen, semmivel sem jobb, mint más bankkártyák, csak más. Nekem például jó, mert nincs fizikai kártyám, a többi meg ingyen van, ha nem használom. Viszont annak, aki használja, nincs ingyen. Nem tudom, mennyi a költsége, de a használat után itt is kell fizetni, ami lehet akár több is, mint a bankoknál. A valuta váltást reklámozzák, ebben lehet, hogy jó, de gondold végig, mennyit számít, ha veszel 5 euróért egy fagyit mondjuk. Egy picit olcsóbban kapod, ha euróban fizetsz. De fizethetsz forintban is, akkor sokkal drágább, mivel a helyi bankok váltják, de ez sem igazán számít. Persze milliós üzleteknél már a pici is számít, de átlag emberként teljesen mindegy. Egy pénzlevétel meg kifejezetten drága, azt nem is ajánlják. Mindennek megvan a költsége, szóval amikor összehasonlítunk, ezt azért figyelembe kellene venni.
aug. 26. 09:57
 17/43 Meton ***** válasza:
39%
15-ös, hogy egyértelmű legyek. Fix költségek valóban nincsenek, hacsak nem kérsz magasabb díjcsomagot. Alapból nincs. Viszont van tranzakciós díj, ami mondjuk utalásnál vagy pénzlevételnél jelentkezik. A vásárlás elvileg ingyenes, de ott is el tudok képzelni kezelési költséget, főleg külföldi vásárlásnál. Ezek alkalmi költségek, ilyenek vannak és mivel eltér a bankoktól, így kiszámíthatatlan is.
aug. 26. 10:02
 18/43 anonim ***** válasza:

@Meton

Miért kell baromságokat ha ennyire fogalmatlan vagy?

A Revoluton egyértelműen olcsóbb a legtöbb szolgáltatás, ha nem éppen ingyenes, amikért a magyar bankok perkáltatnak a katonatiszt.

" A valuta váltást reklámozzák"

Maximum devizaváltást, de legalább látszik hogy erről sincs semmi fingod hogy mi a különbség a valuta és a deviza között.

Amit meg ez után írtál a fagyis hülyeséged, bele se megyek mert az is valami értelmetlen dilettáns zagyvaság.

"Egy pénzlevétel meg kifejezetten drága, azt nem is ajánlják."

75.000Ft-ig ingyenes a kp felvétel revolután, de jó hogy erről sincs fingod.

Sőt ha Revolutra ingyen befizetett forintot a plusz díjmentes devizaváltási limitig eurora váltok és ingyenesen felveszem euros ATM-ből, még olcsóbban jutottam euro VALUTÁHOZ mint bármelyik valutaváltónál.

" Mindennek megvan a költsége, szóval amikor összehasonlítunk, ezt azért figyelembe kellene venni."

Figyelembe is veszem, pontosan tudom hogy milyen díjakkal dolgozik a hazai bankom, és milyennel a Revolut, és egyértelműen sokat spórolok a Revoluttal.

Szóval légyszi ne írjál már le ekkora emeletes ökörségeket, amiket ide vetettél, mikor látszik hogy fogalmad nincs az egészről.

aug. 26. 10:13
 19/43 anonim ***** válasza:

Megint mennyi baromságot sikerült leírnod...

"Viszont van tranzakciós díj, ami mondjuk utalásnál vagy pénzlevételnél jelentkezik."

Soha egy forintot nem fizettem Revoluton utalásért, pénzfelvétel ahogy írtam ingyenes csomagba 75ezer Ft havi limitig ingyenes.

" A vásárlás elvileg ingyenes, de ott is el tudok képzelni kezelési költséget, főleg külföldi vásárlásnál. Ezek alkalmi költségek, ilyenek vannak és mivel eltér a bankoktól, így kiszámíthatatlan is."

Fizettem Revoluttal Ausztriában, Franciaországban, Horvátországban, sehol semmi plusz költségem nem volt a vásárlásnál. Ezt a hülyeséget se tudom honnan veszed.

Inkább ne oszd már az észt, mert csak a hót sötétség amiket irkálsz.

aug. 26. 10:15
 20/43 Meton ***** válasza:
47%
Na persze, mert a Revolut mindent ingyen ad. Oké, kedvezőek az árak, az is biztos, hogy nálam jobban ismered, viszont nem adnak semmit ingyen. Amit az egyik helyen megspórolsz, azt befizeted máshol. Erről nem akarok vitatkozni, mert sose próbáltam, számomra érdektelen, de nem hiszek a mesékben. Az is engem erősít, hogy mindent rózsaszínben látsz, valószínűleg észre sem veszed, hol nyúlják le a pénzed. Azt megtakálod, ami ingyen van, viszont egy szót nem írtál arról, amiért fizetni kell. Ez nekem azt jelenti, hogy nem tudsz semmit a kártyádról. Igaz, én sem, de én mint írtam, nem hiszek a mesékben.
aug. 27. 18:10
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!