Hova érdemes befektetni fél milliót manapság?
Van a bankban olyan 1 millió ft-om ami igazából nem szükséges mostanában nekem. A felét szeretném valahova befektetni a másik fele marad, hátha valami gond adódik, akkor kicsit tud segíteni rajtam.
Tudom, megmosolyogtató befektetési összeg, de mégis: hova érdemes befektetni, ami viszonylag biztonságos? Lehet akár 3-5 éves időtartamra is lekötve. Tudom nem fog sokat kamatozni, nem ebből leszek gazdag, de legalább nem áll egyhelyben egy számlán.
Kiegészítés:
Esetleg jó lenne olyan lehetőség, ahova idő közben tudok még pluszba berakni összeget! Tehát ha még rakok félre, akkor bővíthetem a korábban befektetett részt!
#7 - Aki olvasni tanul, az mesekönyvekkel kezdi, nem a háború és békével.
A befektetéseknél is jobb lépcsőzetesen haladni.
Első lépcsőfoknak az állampapír az ésszerű döntés.
Nem kell örökre benne marad, de valahol el kell kezdeni.
#8: nem nagyobb kunszt tartós befektetési számlára VWCE-t venni, mint állampapírt. Vagy legalábbis nem annyival, hogy egy olvasni, egérrel kattintani képes ember ne legyen képes rá.
Megnyitja a számlát, megveszi, és kész. És akkor nem egy szar magyar állampapíron ül, hanem egy értelmes, diverzifikált ETF-en.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!