Az nem bűncselekmény, ha valaki hitelt vesz fel, majd a bank értesítése nélkül megszünteti a jövedelem forrását amire a hitelt felvette/megkapta?
Figyelt kérdés
Nyilván a bankokat nem érdekli, amig fizetik a hitelt, de tudtommal ez bűncselekmény. Ki mit tud erről?júl. 18. 13:55
1/13 anonim válasza:
Miért lenne bűncselekmény?
A lényeg, hogy fizess, hogy miböl, az tök mindegy.
Nem is értem, honnan vetted ezt.
2/13 anonim válasza:
Miért lenne bűncselekmény?
A hitel felvételekor vizsgálják, hogy megfelel-e a feltételeknek. Utána már senkit nem érdekel.
(vannak olyan hitelek, amiknél kamatkedvezmény járhat, ha a jövedelem adott bankhoz érkezik, ezt bukni csak)
4/13 anonim válasza:
Tehát ezt te valahogy úgy képzeled el, hogy felveszel egy hitelt 20 évre, és akkor 20 évig nem mondhatsz fel? Szép is lenne...
5/13 anonim válasza:
"de tudtommal ez bűncselekmény. Ki mit tud erről?"
Én azt tudom, hogy te rosszul tudod.
Írtam már alá hitelszerződést, egyikbe se volt beleírva, hogy munkahely elvesztésről/váltásról tájékoztatnom kell a bankot. Mégcsak nem is szerződésszegés, nemhogy bűncselekmény lenne.
6/13 A kérdező kommentje:
Tehát akkor ha megkaptam a hitelt, felmondhatok és élhetem a gondtalan életem mert törlesztem a hitelt a hitelből? :) Lényegében csak sok pénzt kell felvenni, nagyon hosszú futamidőre. :)
júl. 18. 18:58
7/13 anonim válasza:
Hát ez így nem működik. Sokkal többet kell visdzafizetni, mint amit felvettél.
8/13 A kérdező kommentje:
7/7: Azt tudom, de hát istenem veszel még fel hitelt máshonnan is. :) Lehet úgy van ahogy irjátok, de konkrétan azért kérdezem ezt, mert egy portugál szigeten gyakorlatilag azt csinálják a külföldiek, hogy hitelt vesznek fel házakra, felmondanak a hazájukban, oda költöznek és a házak kiadásából élnek. Miközben óriási ingatlanpiaci lufit fújnak. Aztán ha telitődik a piac és nem lesz majd annyi a bevételük, hogy fizetni tudják a hiteleket, hogy megtudjanak élni, akkor mi lesz? Szóval lehet, hogy törvényes, amit csinálnak, de a szememben bűncselekménnyel ér fel. Ellehetetlenitik a helyieket, a készpénzes vevőket is és még magukat is hosszútávon, egy részük biztos. Szóval én a bankok helyében nem venném ilyen könnyen a dolgot.
júl. 19. 22:36
9/13 anonim válasza:
És miből veszel még fel hitelt, ha nincs jövedelmed?
10/13 A kérdező kommentje:
Elmegyek 2 hónapra dolgozni. :) Arra megkapom a hitelt, majd felmondok mert ott a rengeteg hitelem amiből élhetek. :D Lásd a fentieket, ez igy működik. Egy darabig biztos.
júl. 23. 13:56
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!