Miért tiltotta ok nélkül a gránitbank a számlaszámomat?
Egyiknap letöröltem az appot teljessen véletlenül majd amikor letöltöttem újból és vissza jelentkeztem,nem engedett belépni mert azt írták a folyószámla nem aktív és a telepítés nem lehetséges.
Interneten betudok lépni de ott meg nem tudom újra aktíválni mert valami olyat ír ki,hogy a felhasználó ki van tiltva az Electra Szerver számítógépről…Írtam nekik panaszt,felhívtak kikérdeztek tőlem minden adatot,lakcím,születésihely,anyám neve,stb..Majd azt mondták hogy kifogják vizsgálni az ügyet és addig a kártya tiltva lesz és hívásban vagy postai levélben értesítenek.Kb mennyi idő lesz amíg értesítenek?Másnak is volt ilyen?Miért tiltottak csak úgy random?
Nem írtad be véletlenül háromszor rosszul a jelszavadat? Akkor biztonsági okokból tiltva leszel. Már én is jártam így, de személyesen az ügyfélszolgálaton elmondtam mi történt, azonnal fel is oldották.
A másik amikor hekkerek az USA-ból valahogy (ne kérdezze senki hogy, ennyire nem értek hozzá) megszerezték a netbank belépési adataimat. Az lett gyanús, hoyg sorozatosan a sokadik SMS jön, miszerint állítólag hozzá akarom adni a bankkártyámat a GooglePayhez, miközben én semmilyen hasonló műveletet nem indítottam.
Az appba azonnal zároltam a kártyám és megváltoztatattam a netbank belépési jelszót is. Gondolom a régi adatokkal próbáltak machinálni, mert egy darabig az új jelszóval be tudtam lépni, aztán ki lettem tiltva. Gondolm ekkor próbálkoztak a régi jelszóval belépni háromszor tévesen.
Ekkor hívtam a telefonos ügyfélszolgálatot, elmondtam mi van, felvették e jegyzőkönyvet kivizsgálásra. Természetesen az én számlámat is azonnal zárolták.
De másnap már kaptam új belépési adatokat. Ezt meg kellett változatatnom és hívni őket, hoyg beaktiválják külön a netbankot, külön az appot. Kaptam új adatokkal bankkártyát is. Ezt postán küldték.
Ez az eset egy hónapja volt. Azóta küldtek egy postai levelet, amiben a panaszom kivizsgálása volt. Gyakorlatilag lerták benne, amit a jegyzőkönyvebn elmondtam. Megállíptották, hoyg károm nem keletkezett. És az USA-ból próbálták 12 alkalommal használni a bankkártya adataimat, csak akkorra már tiltva volt.
Nagyjából ennyi volt esetemben.
Azon meg nem kell csodálkozni, hogy a személyes adataidról kikérdeznek telefonban. Különban bárki azt mondhatná, hogy te vagy és tudtado kívül turkálhatna a számládban. A születési helyed, dátumod, anyád nevét, hogy van-e bankbetéted, meg devizaszámlát, a számládhoz társtulajdonos, már lényegesen szűkiti a kört.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!