Telefonos banki megkeresések a munkahelyen?
Figyelt kérdés
Egy banknál van hitelem, múlt hónapban 10 napot csúsztam a hitel fizetésével, de a bank már hetedig nap akcióba lendült. Egy nap kerestek a saját telefonon. Én viszont nem tudtam felvenni akkor rögtön. A bank azok után hogy nem tudott elérni, a munkahelyi vonalon keresett meg. Egy munkatársam vette fel, és várt azzal az üzenettel hogy, keresett xy a 'mittudoménmilyenbanktól'. Az egész nem nagy ügy, mert utca felhívtam őket, kifizettem, szóval semmi nagy sztori. Viszont iszonyat kellemetlen volt az új helyen, akkor is ha senki nem várta hogy magyarázkodjak, és nem is tettem. Mert ez nekem totál magánjellegű dolog, nem gondolom hogy munkatársaimnak köze van ahhoz hogy milyen banktól keresnek. A kérdésem az, hogy jogszerű volt-e hogy. a bank a munkahelyemen olyan módon keresett, hogy közölte egy harmadik személlye hogy honnan keres engem? Tehát olyan infót közölt ami nem biztos hogy másra is tartozik ( a bank neve) Nem úgy keresett hogy , jó napot, xy vagyok, szeretnék xy-nal beszélni, vagy kérem hívjon vissza itt és ott. Hanem úgy, hogy xy vagyok, keresem xy-t ettől a banktól. Valamint nekem jogom van-e kikérni a banktól ezt a hangfelvétel? Tehát a bank, és a munkahelyem közöttit, amiben engem keresnek név szerint, viszont nem velem beszélnek? Mindig elmondják az ilyen hívásokban hogy rögzített hívás, rögzítik-e már a tárcsázástól, vagy csak onnantól kezdve hogy interakció van a hívott felek között?2024. júl. 15. 13:46
1/4 anonim válasza:
Nem volt jogszerű.
Először a fogyasztóvédelmi hatóságot kérdezném, most el is éred őket telefonon.
Aztán van egy információvédelmi hatóság is nem jut eszembe a neve.
2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ!
2024. júl. 15. 15:38
3/4 anonim válasza:
"iszonyat kellemetlen volt az új helyen"
Miért? Csak a saját és a bank nevét mondta a banki alkalmazott. És hogy téged keres. A többieknek miért kellene azt gondolniuk, hogy te késel a hitellel. Ezt csak te tudod. Ők nem. És a bank sem mondott ilyet rólad. Lehet, hogy éppen egymilliárdról tárgyalnának veled. Azt miért nem hihetik rólad?
4/4 anonim válasza:
Persze, hogy jogszerű volt! Hivatalos ügyben eleve úgy keresünk mindenkit, hogy felhívjuk, elmondjuk a saját nevünket, majd azt is, hogy melyik cégtől telefonálunk, és hogy kit szeretnénk keresni!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!