Hogyha bemegyek a bankba és utalni akarok egy bizonyos összeget és elmondom hova kell utalni és véletlen Kiss István helyett Horváth Gábort mondok akkor olyankor mivan? Ők látják hogy kinek is a nevére megy a pénz?
Általánosságban, a banki utalásnál a név teljesen mindegy, a számlaszám számít.
Tök mindegy, hogy egy adott számlaszámhoz mit írnak a számlához tartozó névhez, az lehet hibás, de az adott számú számlára átmegy a pénz, hogyha a számlaszám helyes.
Én úgy vettem észre, ha mindkét számla ugyanabban a bankban van, akkor mindegy, hogy utalás esetén mit ír be a küldő a névhez, a bankszámlakivonatban a kedvezményezett tényleges neve fog szerepelni. (Ha a célszámla másik banknál van, akkor viszont az a név fog látszani, amit megadtál.)
Azt viszont nem tudom, hogyha mindezt papír alapon próbálod a bankfiókban, ügyintézőnél (akár utalással, akár helyben készpénz számlára befizetéssel), mert akkor az ügyintéző szólhat, hogy ez így nem jó, mert nem stimmel a név (bankon belüli esetben ugyanis ő láthatja a számla tulajának nevét.)
Az a rendorseg dolga, neked ilyen adatokat nem adnak ki. Nem is latod. Ha csak egy szamlaszamod van akkor te soha nem derited ki magadtoo ki a tulajdonosa.
Tessek szepen feljelentest tenni.
“ Mert én szeretnék kideríteni egy nevet számlaszám alapján,mert csalás áldozata lettem.Ezt valahogy ki lehetne deríteni?”
Neked a bank nem adhat ki ilyen adatot, feljelentést teszel a rendőrségen és ki fog derülni kinek a nevén van a számla
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!