Mit lehet tenni olyankor, ha például egy internetes oldalon feltüntetett számlaszámra kell pénzt utalni és az oldalon véletlenül rosszul van feltüntetve a számlaszám és így valaki más száma kerül oda én pedig arra utalok?
Ilyenkor azé lesz a pénzem és nem lehet mit tenni? Vagy a Bank vissza tudja szerezni? Netán ilyenkor megtéríti aki rosszul írta ki a számlaszámot?
(Nem történt meg ez, csupán érdekel, hogy ilyen eset ha megtörténne mit lehetne tenni, mivel olyan egyszerű elírni egy számot és nem észrevenni)
Ellenőrzőkódról azt olvastam, hogy azok a 8. számok és ha végigszorozzuk a 9,7,3,1 számsorral az összes számot és össze adjuk őket akkor 10-el osztható számot kell kapni.
Ez nagyon szép na de, ha pl. megváltoztatok a jó számlaszámba két darab számot akkor elérhetem, hogy szintén tízzel oszthatót kapjak ha szorozgatok, mégis rossz a számlaszám, vagy valaki másé..szóvel ennek nem sok értelmét látom.
2-es: mielőtt marhaságot kiáltasz bátran nyúlj a google-höz: [link]
("Több dolgok vannak földön és egen, Horatio, mintsem bölcselmetek. Álmodni képes.")
Kérdező: lehetséges olyan számlaszám elgépelést csinálni, hogy az ellenőrző számon ne akadjon fenn, csak akkor meg valószínűleg máshol fog fennakadni. Annak ugyanis kicsi az esélye, hogy több helyen el van gépelve a számlaszám, emiatt megfelel az ellenőrző számnak, és mellette még egy valid bankot hozol ki véletlenül (és ugye az alap felvetésed, hogy mindez véletlen történik elgépelés miatt).
Azért azt gondolhatjátok, hogy a rendszert elég okosan találták ki ahhoz, hogy ne a GYK kétkedői jelentsék a problémát...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!