Mitől függ az kártyás vásárlásnál, hogy kell-e PIN kódot megadni vagy sem?
Mikor boltban vásárolok és kártyával fizetek, a legtöbb esetben nem kérnek PIN kódot. Van amikor meg teljesen random igen. Először azt hittem, hoygy összegtől függ. De nem! Vásárolta már magasabb összegért is és nem kellet a kód. És vásároltam pár száz forintért, amikor meg kellett.
És még csak nem is helyfüggő. Ugyanabban a boltban legtöbbször nem kell, de van amikor meg igen.
Mitől függ ez?
8-as!
Persze, a fidesz téged is figyeltet.
"Dugásnál mindig kéri."
Most elképzeltem, ahogy a csaj fején megjelenik az "Enter PIN" felirat... :P
A homlokon, az egy rúzsos száj.
:(
"8-as!
Persze, a fidesz téged is figyeltet."
Nem állítottam ilyet te szerencsétlen...
Leírtam, hogy én mit tapasztaltam. Miért kell ezen gúnyolódni, mert mondjuk neked más a véleményed, vagy mert te mást tapasztaltál, vagy mert hiszel a "PIN-kód kérő" szabályokban?
14-es!
Olvasd el az 5-ös választ!
Az a jó megoldás.
Minden 5.-ik vásárlásnál kér pin kódot, nem attól függ, hogy ismered-e a boltost.
Hagyj minket a kitalált történeteiddel!
PIN-kód kérő szabályok:
A változás a PSD2 kapcsán bevezetett szabályozást nem érinti, azt továbbra is alkalmazni kell. Tehát ha a kártyabirtokos már 5 alkalommal vásárolt érintéses fizetéssel PIN kód megadása nélkül, vagy ha ezen vásárlások összesített értéke meghaladja a 150 eurónak megfelelő összeget, akkor a terminál a 15 000 Ft alatti tranzakciók esetén is kéri a PIN kód megadását.
"ha a kártyabirtokos már 5 alkalommal vásárolt érintéses fizetéssel PIN kód megadása nélkül"
Ennél biztos, hogy jóval ritkábban kérnek tőlem PIN kódot. Havonta egyszer, vagy legfeljebb kétszer kérik. Én napi szinten vásárolok. Olykor nem is csak egy helyen.
"Hagyj minket a kitalált történeteiddel!"
Látszik, hogy szemellenzős vagy.
A történet nem kitalált...
Na csá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!