Mitől függ az kártyás vásárlásnál, hogy kell-e PIN kódot megadni vagy sem?
Mikor boltban vásárolok és kártyával fizetek, a legtöbb esetben nem kérnek PIN kódot. Van amikor meg teljesen random igen. Először azt hittem, hoygy összegtől függ. De nem! Vásárolta már magasabb összegért is és nem kellet a kód. És vásároltam pár száz forintért, amikor meg kellett.
És még csak nem is helyfüggő. Ugyanabban a boltban legtöbbször nem kell, de van amikor meg igen.
Mitől függ ez?
15.000.- felett mindig kér,
ha sokszor kevesebbet költesz, akkor az összeadódik és 45ezret, ha eléred, akkor egy kisebb vételnél is kéri.
illetve hogy milyen appot használsz hozzá
walletba sose kér pin kódot de a telót fel kell hozzá mindig oldani előtte, cserébe sok magyar bank nem támogatja
15000 forint fölött mindig kér PIN kódot. Alatta bizonyos számú tranzakció után szintén kér, függetlenül az összegtől. Telefonnal vagy órával fizerve sosem kér PIN kódot (lévén fel kell oldani a telefont vagy az órán beírni a kódot, mikor felteszed).
Én monsjuk nem szeretek órával fizetni, mindig telefonnal szoktam, lévén a FaceID elég gyorsan feloldja.
Telefonnál, óránál világos.
Én azért szeretem az órát, mert mikor felveszem, akkor kér pin kódot, utána amíg le nem veszem a csuklómról nem kéri többet. Fizetéshez sem kell semmit feloldani rajta.
5 alkalom vagy 15 000 ft.
Amelyik elobb megvan.
Ez azert van, mert ha ellopjak a kartyad a tolvaj mar az elso kisebb vasarlasnal is lebukhat. Nem tudhatja, mikor kernek Pin kodot.
Ha minden alkalommal engedne kisebb vasarlasokat Pin nelkul, hamar elkoltenek a penzed.
Én mást figyeltem meg.
Mikor nyaralni voltunk, minden fizetésnél kért PIN-kódot. Még 100 forintnál is. Ezért is tűnt fel, és kezdtem figyelni a dolgokat. Azon a településen még sosem vásároltam.
A szokásos területemen (ahol élek és vásárolni szoktam) van, hogy egyszer sem kér PIN-kódot. Majd ugyanazon a településen egy olyan boltban, ahol még nem vásároltam, kéri a kódot. Semmi rendszert nem találtam benne azok közül, amiket eddig én is tudtam erről.
Szerintem a vásárlási szokásokat is nézi, mert egyébként hogyan lehetséges ez? Véletlenek nincsenek...
Kulfoldon?
Bedugosan hasznaltad?
Nem hiszem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!