Visszatérítés esélye?

Figyelt kérdés

Egy oldalon készítettem önéletrajzot

Fizetésnél nem volt feltüntetve sehol hogy 1 hónap múlva levon a kártyáról pénzt csak el dugva az oldal alján

Most írtam nekik erről

Van esély arra hogy visszatérítik ?

2024. ápr. 11. 21:42
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
31%
És 400 forintot akarsz visszakovetelni, miután megadtad a banki adataidat és ki is használtad a szolgáltatást? Ez nem semmi, ahogy mondják pestiesen... 💪💪💪✌️
2024. ápr. 11. 22:55
 12/23 anonim ***** válasza:
26%

"

A kártyáról nem tudott levonni pénzt, hisz a kártyán nincs pénz.

A pénz a kártya “mögött levő” bankszámlán van."

Tehát az eredmény ugyanaz, levont pénzt. Csak muszáj oktatni.

2024. ápr. 11. 23:21
 13/23 A kérdező kommentje:

11# 400ft maga az önéletrajz

De eldugva le van irva hogy ha meg veszed automatikusan létre hoznak neked egy fiókot amit minden hónapban megújítanak ennek díja 8 ezer

12# nem értem egyébként miért kell ez az “oktatás” ha az ember hétköznapi nyelven akar beszélni vagy írni szerintem érthető

Hivatalos helyen lehet úgy is fogalmazni igen de ez nem az a hely…

2024. ápr. 12. 00:48
 14/23 anonim ***** válasza:
40%
13. Ez itt most trendi lett a gyakorin, hogy akik tisztában vannak azzal, hogy a kártyák mögött van egy bankszámla is (kb. ennyit tudnak a pénzügyekről, mert aki igazán ért hozzá, az nem fellengzősködik), azok elkezdik kioktatni azokat, akik köznapi nyelven írnak erről, csak hogy felsőbbrendűnek érezhessék magukat, és tudassák a másikkal, hogy mennyire hülye. Ugyanezek az emberek más témában tűnhetnek hülyének, csak azért mert köznapi nyelvet használnak, de nem veszik észre magukat. Ezzel csak magukból csinálnak hülyét, szóval végülis az egész eléggé komikus.
2024. ápr. 12. 00:57
 15/23 anonim ***** válasza:
68%

Én például nem érzem komikusnak a dolgokat. Sokan azon mérgelődnek, hogy pénzügyi tudatosságra nem nevel az iskola. Azok, akik jelzik, hogy a bankkártyán nincs pénz, pontosan ezt kezdték el. Az alapokra felhívni a figyelmet.

Nem mindegy, hogyan fogalmazunk, mert "izé", "bigyó", "mi is a a franc" szavak mögött azt értek, amit akarok. Igenis tegyük tisztába a dolgokat, és fogalmazzunk egyértelműen, érthetően, mert korrekt választ így lehet kapni.

Biztos tudod, nem mindegy, hogy "gizike, vagy gőzeke", "csapba szarni, vagy szarba csapni"...

Én a munkám során látom ezeket a hiányosságokat és nagyon is fontos dolgokat. A legtöbb ember azt sem tudja, hogy mi folyik körülötte, nemhogy értse annak működését. Ne legyünk felületesek, nagyon vissza tud ütni! Igenis fontosak a részletek!

2024. ápr. 12. 04:24
 16/23 anonim ***** válasza:
31%

15. Teljes mértékben egyetértek veled. Egyébként véletlenül én is olyan munkát végzek, ahol kiemelten fontos a pontos fogalmazás, de ettől függetlenül is fontosnak tartom én is.

De ami itt megy általában, az nem tájékoztatás és felvilágosítás, nem is oktatás, ahogy eredetileg írtam, hanem kioktatás. És én ezzel nem értek egyet - ha valaki tájékoztatni szeretne, és nem az a fő célja, hogy gúnyolja a másikat, akkor fogalmazza meg másképpen (rendben, pont itt nem fogalmazott túlzottan sarkítva az illető, de általában ez megy). Egyébként pedig vannak esetek, amikor tényleg felesleges felhívni erre a figyelmet.

A kérdező azt írta, "levon a kártyáról pénzt". Te hogyan fogalmaznád meg a feltett kérdést a hétköznapokban? A rövidség és közérthetőség céljából pont úgy, ahogy a kérdező tette vagy inkább írnál valami olyasmit, hogy "a kártyához tartozó számláról az általam számukra megadott kártyaszám segítségével levont pénzt". Szeretném megnézni, hogy ki kommunikál így a hétköznapokban azok közül, akik állandóan gunyorosan javítgatják a hétköznapi használatot.

Fenntartom továbbá, hogy ugyanezek, a felsőbbrendűségüket ebben a témában hangoztató emberek egy másik témában vagy több másik témában ugyanúgy kiigazításra szorulnának, mert a hétköznapi szóhasználathoz igazodnak, csak épp fogalmuk sincsen, hogy azt teszik. Tulajdonképpen mondhatjuk, hogy bagoly mondja verébnek (egyébként tényleg, aki igazi pénzügyi szakember, az soha nem fogja fellengzős hangon kioktatni a másikat, illetve magának a tájékoztatás sem érzi minden helyzetben szükségét, hanem a gördülékenység érdekében elfogadja a hétköznapi használatot, esetleg zárójelben tesz megjegyzést).

2024. ápr. 12. 07:14
 17/23 anonim ***** válasza:
47%
Ezek után győződj meg arról, hogy nem havidíjas szolgáltatásra regisztráltál, nehogy egy hónap múlva újabb meglepetés érjen!
2024. ápr. 12. 07:21
 18/23 anonim ***** válasza:
0%

Én azt mondanám, levont a számlámról pénzt.

Egyébként én ha nem sikerül lemondani sürgősen tiltatnám a kártyát.

2024. ápr. 12. 07:43
 19/23 anonim ***** válasza:
44%

18. Ez is egy megoldás, de ha már a pontos fogalmazáshoz ragaszkodunk, de ebben nem lenne benne, hogy kártyás fizetés történt, a fizetés módja pedig fontos lehet.

Például a javaslat az, hogy a kérdező tiltsa le a kártyát. Ha csoportos beszedést engedélyezett harmadik félnek a számláján, és így történt a levonás a számlájáról, akkor ezt az engedélyt kell visszavonni. (Tudom, úgy tűnök, mint aki akadékoskodik és szőrszálhasogat, de véleményem szerint a fent említett gúnyolódok is ugyanezt teszik az állandó javítgatással).

2024. ápr. 12. 07:56
 20/23 anonim ***** válasza:
100%
Azoknak, akik itt amellett kardoskodnak, hogy az anyanyelvünket nem kell normálisan használni, javasolnám, hogy az egójukat szállítsák le az IQ-juk szintjére, s akkor a hápogás helyett elegendő lesz csak annyit mondaniuk, hogy “köszönöm ma is tanultam valamit”.
2024. ápr. 12. 10:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!