Ezeket a banki adatokat megadva tudnak tőlem lopni?
Sajnos rendeltem a "mikroelektronik.hu" nevű oldalról, később jöttem rá hogy csalók.
Már lassan 2 hete kérem őket, hogy küldjék vissza a befizetett összeget különben a fogyasztóvédelemhez fordulok. Korábban a bankszámlaszámomat, nevemet illetve a rendelés adatait megadtam.
Ma visszaírtak, hogy nemzetközi utaláshoz a következőre is szükségük van:
"Kérem küldje el a nemzetközi utaláshoz szükséges:
Bank nevét:
Bank címet: (ez amúgy mi)
IBAN számot:
SWIFT számot:
"
Ezeket már nem szívesen adnám meg, azért kérdezem, ezek tudatában tudnak pénzt lopni? (Persze tudom, rendelés alapján is vissza kellett volna tudniuk küldeni a megfizetett összeget)
Köszönöm a válaszokat!
Nem ezzel nem. A fizetéshez használt adataiddal tudnak.
Ezek amúgy a bankszámlaszámodból mind kiolvashatóak, ha valaki ért hozzá. (Nyilván én sem állnék neki kibogozni mondjuk egy lengyel bankszámla esetén, hogy hogyan osztják ki bankonként a számlaszámokat vagy állnék neki lengyel iban kalkulátort keresni).
Mit értesz az alatt, hogy "fizetéshez használt adataimmal".
A bankkártyán lévő adatokra gondolsz?
Rendben köszönöm!
Elvileg ezt a rendszert használják: Bankkártya (via Stripe)
Ezek teljesen altalanos banki adatok amit kernek. Ezeket megadhatod semmit nem tud kezdeni vele.
Az iban az a nemzetkozi formatumu bankszamlaszam(+4karakter)
A bank cime eleg egyertelmuen a szamlavezeto bankod kozponti fiokjanak a cime. De beirhatod azt a cimet is ahol nyitottad. Nincs jelentosege.
A swift kod a banki azonosito, bankonkent elter.
A stripe meg egy biztonsagos szolgaltato, olyan mint a simple. Onnan kartyaadat nem kerul a szolgaltatohoz.
Egyaltalan nem tunnek kamunak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!