Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Adott egy ház adás-vételi...

Adott egy ház adás-vételi szerződés, a házban maradt az ingatlan bejegyzés nélküli tulajdonos aki mint élettartási közösségben vásárolt lakás tulajdonosa? Mára eladásra került az ingatlan, hiteleseknek lett eladva már tavaly évtől intézik a hitelt?

Figyelt kérdés

Még a mai napig nincs rendezve a vétel ár? A lakás használójának május 23.-kell kikötözni-e az ingatlanból. Szerződésben benne van amennyiben május 23. nem költözik ki akkor a vevőnek a lakás árából vissza jár a foglaló kétszerese? Plusz a tulajdonosnak a lakás ára illeti meg?

Ez szabályos? Mert hát a házat együtt vásárolták és a háznak van egy vételárára és a két tulajdonost megilleti, ház vételára az nem pókerzseton hogy szét osztja az ügyvéd? És nem is járandóság vagy bármi más. Szabályos egy ilyen lakás vételi szerződés?

ápr. 4. 14:18
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%

"az mennyire szabályos hogy aki nem költözik ki annak a vételárát oda adják a tulajdonosnak?

Miközben aki ott lakik ő is tulajdonos és a szerződésben benne is van mint eladó."

Fogod az adásvételi szerződést, valamint a friss tulajdoni lapot és felkeresel vele egy ügyvédet, kifizeted szépen az óradíját és elmagyarázza, amit nem értesz.

ápr. 4. 21:05
 12/25 A kérdező kommentje:

Nem írtam alá csak szerepelek benne,mondom ingatlan bejegyzés nélküli tulajdonos!

Ti nem tudjátok össze rakni amit ide leírok!

10-es alany,aki már előre haladót agydaganattal rendelkezik!

ápr. 4. 21:07
 13/25 anonim ***** válasza:
0%

Tudnivalók az ingatlan-nyilvántartáson kívüli tulajdonosokról:

[link]

ápr. 4. 21:15
 14/25 A kérdező kommentje:

13-as nak köszönöm!

Remélem lámpát gyújt azoknak akik nem értik a jogi fogalmakat és csak nagyképűsködve ide írnak értelmetlen szólásokat.

ápr. 4. 21:18
 15/25 anonim ***** válasza:
A szólás olyan állandósult szókapcsolat, ami átvitt értelemben, képszerűen fejez ki egy másik szót (pl. "egérutat nyer" = elmenekül, "lóvá tesz" = átver).
ápr. 4. 21:25
 16/25 anonim ***** válasza:
100%

"Mert hát a házat együtt vásárolták és a háznak van egy vételárára és a két tulajdonost megilleti, ház vételára az nem pókerzseton hogy szét osztja az ügyvéd?"

Gondolkodtál volna akkor, amikor pénzt adtál az ingatlanba...

Egyébként meg jogodban áll fogadni egy saját ügyvédet, aki a te érdekeidet képviseli.

ápr. 4. 21:26
 17/25 anonim ***** válasza:

"Ti nem tudjátok össze rakni amit ide leírok!"

Persze, mert olyan szetszort vagy!

ápr. 4. 21:27
 18/25 A kérdező kommentje:

Az ügyvéd aki összerakta az adás-vételi szerződést annak kötelessége ez nem de bár hiszen van etika is a világon!

Gondolkodtam! Azért is adtam bele!

Nem áldozat vagyok! Amennyiben nem lettem volna ilyen karakán gyerek már kiforgattak volna mindenből már 4-ügyvéd győzködött hogy nekem nincs is ott lenni jogom jogi tárban így hangzik hogy nincs jog alapom az a lakásban laknom?

ápr. 4. 21:30
 19/25 anonim ***** válasza:

"Amennyiben nem lettem volna ilyen karakán gyerek már kiforgattak volna mindenből"

Ez az csávó... 😂😂😂

Ne bennünket győzködjél, hogy jogod van ott lakni, fogadj egy saját ügyvédet, aki a te érdekeidet képviseli, már el lett mondva.

ápr. 4. 21:53
 20/25 anonim ***** válasza:

"Az ügyvéd aki összerakta az adás-vételi szerződést annak kötelessége ez nem de bár hiszen van etika is a világon!"

Ha mégsem így csinálta, legfeljebb majd bepereled az ügyvédet, nem igaz?

ápr. 4. 21:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!